Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Pootgoedsector bedreigd

Minerale olie tegen virus in pootgoed dreigt te verdwijnen, meldt fabrikant Certis. Komend voorjaar wordt minerale olie beoordeeld voor opname op de Annex 1-lijst.

Wordt een actieve stof niet toegelaten op de Annex 1-lijst, dan moeten alle Europese toelatingsinstanties, waaronder het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB), de toelating van middelen op basis van die actieve stof intrekken.

Uit peilingen bij buitenlandse toelatingsinstanties blijkt dat in Europa maar weinig voorstanders zijn van plaatsing van minerale olie op de lijst. De kans is dus groot dat vanaf voorjaar 2010 pootgoed niet meer met minerale olie mag worden gespoten.

Groot probleem voor pootgoedsector

Dit betekent fors meer virusaantastingen in pootgoed dan nu al het geval is. Vervelend, omdat Nederlands pootgoed in het buitenland toch al in een negatief daglicht staat vanwege de matige kwaliteit door virus en bacterieziek.

Lees meer over luizen in pootaardappelen »

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Nou dit kan dan de doodsteek zijn voor virusgevoelige rassen

Of registreer je om te kunnen reageren.