Akkerbouw

Achtergrond

Akkerrandmengsel Bloemrijk

Zaaizaadbedrijf Limagrain heeft een speciaal akkerrandmengsel samengesteld.

Limagrain komt met een akkerrandmengsel op de markt. Het veelzijdige mengsel, Bloemrijk genaamd, bestaat voor 60% uit hardzwenkgras en 40% uit bloemen. Het mengsel bevat lupine, gipskruid, facelia, klaproos, korenbloem, margriet, boekweit, dille, komkommerkruid, Perzische klaver en voederwikken.. Hiervan zijn hardzwenkgras, lupine en margriet meerjarig, de overige bestanddelen zijn éénjarig.

Akkerranden komen steeds meer in beeld als het gaat om biologische gewasbescherming. De diverse plantsoorten vormen met hun stuifmeel of nectar een leefgebied voor natuurlijke vijanden van luizen, rupsen en andere plaaginsecten. Hierdoor wordt het gebruik van chemische middelen teruggedrongen, wat bijdraagt aan het realiseren van de Kaderrichtlijn Water. Bovendien geeft het mengsel de akkerranden meerdere jaren achtereen een kleurrijk aanzicht. Diverse regionale initiatieven lopen om de aanleg van akkerranden financieel en adviesmatig te ondersteunen. Dit maakt de aanleg aantrekkelijker.

Zaaiadvies:
32 kg Bloemrijk per hectare (In de praktijk niet volvelds, maar alleen smalle stroken)

Kosten:
€ 112,50 per verpakkingseenheid van 8 kg; Het mengsel is te koop via de lokale zaaizaadhandel.

Meer informatie: www.limagrain.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.