Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Lichtpuntje op aardappelmarkt

Voor het eerst in lange tijd is de neergaande lijn van de aardappelnoteringen licht omgebogen. Het herstel is nog wel klein. De beurs van Emmeloord noteert deze week voor de frites €6,75-€9 tegenover een week eerder €6-€9. De export stabiliseerde op €5,50-€7,50. Ook de VTA notering wijst op een licht herstel met €6,75-€8,50 tegenover €6,50-€8,50 een week eerder. De beurs in Goes zit nog niet in de opgaande lijn maar kwam uit op €7, dat is een verlies van €0,19 ten opzichte van een week eerder.
Toch is de verwachting dat het dieptepunt achter de rug is. De fritesafzet loopt goed, maar het aantal afkeuringen is groot. De industrie zal dus aan de markt moeten komen. Daarnaast zal de vraag uit Oost-Europa waarschijnlijk gaan aantrekken. Veel van de eigen aardappelen zijn daar kapotgevroren. Deze ontwikkeling leiden tot een voorzichtig positieve markt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Vele aardappels kapotgevroren in oost Europa .
  Die handelaren geloven verdomd nog hun eigen leugens. Het vriest in oost Europa sinds deze week en sinds vandaag even iets harder momenteel is het min 13.
  De aardappelen worden hier nog altijd niet in openlucht bewaard .
  Wat wel kapotvriest is de afzetmarkt door koopkracht die nihiel is en supers die de verhandeling via de traditionele groothandelsmarkten onwrichten.
  Afzet in Oost Europa in de eerste 30 dagen vergeten!!

 • no-profile-image

  Han

  Hoi Patrick je geeft onze boeren geen leuke Kerst, als ik je begrijp, zie jij die stijging niet tot echt positieve resultaten leiden voor de telers. Zat piepers achter de planken in Oost Europa en goed geisoleerd. De Nederlandse handel en boer houden zich zelf voor de gek door te beweren, dat Oost europa een soort Ontwikkelingsland is, waar moderne technologie nog ver weg is. Dit is de enige manier om niet al te DEPRI te worden in het Westen. Jouw weblogs komen kennelijk niet over als het over serieuse zaken gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.