Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Aanhoudende vraag naar uien

De noteringen voor uien stijgen nog door. In Emmeloord ging de notering voor de kerst met gemiddeld €1 per 100 kg omhoog voor zowel de 30% als 60% grove partijen. In Goes is hetzelfde beeld te zien met prijzen van €13,50 tot €15. Tussen Kerst en Nieuwjaar noteren de meeste beurzen niet. Voor prijzen in de baal wordt voor de betere sortering €20 per 100 kg genoemd.
De situatie op de uienmarkt is niet veel anders dan de afgelopen weken: de vraag vanuit het buitenland is goed waarbij de uien naar veel verschillende bestemmingen gaan. Ook Rusland is in de markt, zij het nog aarzelend. Het aanbod is beperkt doordat uientelers een afwachtende houding aannemen in deze oplopende markt.
Het lijkt erop dat de positieve marktsituatie zich in het nieuwe jaar voortzet. Voor de eerste weken van januari zijn al veel orders geplaatst.

Prognose

Prijs stijgend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Waarom loopt u een week achter met uw telersprijzen? Aan de hand van de baalprijzen die U noemt zou u al moeten weten dat er een hogere actuele telersprijs is! Het begint er echt op te lijken dat U consequent uw lezers, de telers op het verkeerde been wil zetten hetgeen hen bijzonder schaadt!

 • no-profile-image

  Erwin

  Boerke,
  Als je eerst het bericht even goed leest, zie je dat er wordt geschreven dat de beurzen niet noteren dus kerst en oud en nieuw. De telersprijs zal idd vast wel hoger liggen, maar dan wordt het wel erg speculatief

Of registreer je om te kunnen reageren.