Akkerbouw

Achtergrond 10 reacties

Vrouw, wat wil je?

Boerinnen hebben andere informatie nodig dan andere vrouwen. Maar wát willen ze precies? Stuur uw wensen in.

Was will das Weib? Sigmund Freud vroeg het zich al af en na hem nog vele anderen. De vraag ging er niet over of vrouwen wel of geen nieuwe schoenen willen. De vraag ging over de ontwikkeling van meisje tot volwassen vrouw.

Was will das Weib? is ook een vraag die we ons bij Boerderij stellen. We doelen hierbij op vrouwen die op een boerderij wonen. Soms werken ze mee, soms niet. Maar vrijwel altijd leven ze samen met iemand die boer is. Dat geeft een heel ander leven dan wanneer je een levensgezel hebt die zich ’s ochtends in zijn nette pak hijst en na een snelle kop thee in de auto stapt op weg naar kantoor. Om half zes is ie weer thuis. Als er tenminste geen files staan.
Het leven van een vrouw op een boerderij verloopt anders en daarom is er ook specifieke informatie nodig. Informatie die je niet vindt in de damesbladen die bij de kapper op tafel liggen.

We vragen ons in tegenstelling tot Freud dus niet af hoe het met de vrouwelijke ontwikkeling zit. Dat zoeken anderen maar uit. Wel vragen we ons af wat vrouwen in Boerderij en op de website Boerderij.nl willen lezen. Informatie over tuinieren? Recepten? Opvoedtips? Is er misschien behoefte aan een forum waarop ze met andere boerinnen van gedachten kunnen wisselen? Is er interesse voor zakelijke informatie over verrekenbedingen en salarismogelijkheden?
Er is heel veel te bedenken, maar de wens van de boerin staat centraal. Daarom deze oproep: heeft u ideeën en wensen? Mail, schrijf of bel me. Margreet.welink@reedbusiness.nLl

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Monique Vos

  EINDELIJK!!! Een forum waarop met andere boerinnen van gedachten gewisseld kan worden lijkt me TE GEK!!!!!!!!!!!!! Vooral in deze (onzekere) tijd is het fijn om met vrouwen te schrijven die goed begrijpen wat je bedoelt. Een forum waar je, gewoon, je vraag kwijtkan zonder dat je meteen onderuit gehaald word door de heren (sorry, boeren, maar zo is het wel. Kijk bijv. naar de reacties die Margreet krijgt op haar goedbedoelde en menselijke blogs) die zich - vaak volledig onterecht- aangesproken voelen. Die vinden dat de dames maar beter een abonnement moeten nemen op de Libelle of zo. Mannen (uitzonderingen daargelaten) jullie snappen daar geen snars van! Het even hebben over niet alleen dat zakelijke, niet alleen hebben over die cijfertjes. Je moet het eigenlijk zien dat je via de computer "op de koffie" gaat bij elkaar. Dat hebben veel boerinnen volgens mij nodig want boerin zijn is niet alleen een beroep. Het kan best een eenzaam leven zijn. Bijv, ervaringen uitwisselen over hoe de kinderen het hebben op de boerderij, tips ivm veiligheid, noem maar op. Net als de kinderen een hoekje hebben, "De Kinderboerderij", is ook een plekje voor de boerin hoogstnoodzakelijk! Want die tellen tenslotte ook mee, werken hard mee, zij zijn net zoveel waard als een boer, ook al houden boerinnen zich sneller op de achtergrond. GOED IDEE MARGREET, het zou voor heel veel vrouwen fijn zijn om een apart "hoekje" te hebben op de BOERDERIJsite!!! Ook zou het leuk zijn als ze zelf ook onderwerpen ter sprake zouden kunnen brengen. MOCHT er zoiets opgezet worden, laat het dan wel weten via het weekblad. LEUK!!!!

  EN DENK EROM HEREN, DEZE KEER GÉÉN STOM KOMMENTAAR GRAAG!!!

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Eindelijk houdt Margreet zich een keer alleen met de vrouwen bezig. Als Margreet ook nog eens laat merken wat er uit haar oproep komt gaat ze de goede kant op....

 • no-profile-image

  Monique Vos

  ..... EN DENK EROM HEREN, DEZE KEER GÉÉN STOM (ONNODIG) KOMMENTAAR GRAAG!!!

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Is Margreet eens een keer NIET aan het zeuren, gaat er opeens een ander de mannen lopen afkraken. Waarom zouden de heren zich dan nog moeten inhouden? Want een vrouw is pas een dame als de mannen zich als heren gedragen.

 • no-profile-image

  boer

  Als man heb ik 1 vraagje. ALS er een forum komt op boerderij voor de vrouwen, hoe wil je ze onderscheiden? Iedereen kan natuurlijk net doen of hij een vrouw is. (okee, is natuurlijk beetje laag bij de grond om zoiets te doen, maar er zijn mensen/mannen die het wel doen) Dan is gewoon een vrouwen hoekje zoals bij de kids eenvoudiger. En laat vrouwen emails sturen over bepaalde topics waar ze graag over zouden lezen.

 • no-profile-image

  Nancy

  Ik heb niet zo'n behoefte aan een praatgroepje op internet daar heb ik vriendinnen voor en met mijn man/boer bespreek ik alles over de kinderen en de boerderij.
  Maar ik ben ook niet zo'n type dat bij de KVO wil. Ik denk dat ik tot een nieuwe generatie boerinnen behoor die het druk hebben met gezin, bedrijf, werken buitenshuis en een sociaal leven er op na houden. Ik vind dat vaak al een heel geregel. Ik ben benieuwd naar verhalen over boerinnen zoals ik hoe houden zij alle ballen in de lucht. dat soort info wil ik in het blad de boerderij lezen net zoals recepten en tips voor de moestuin want dat is ook weer helemaal hip. En waar ik ook benieuwd naar ben hoe wonen die boerengezinnen. elke week een leuke binnenkijkreportage.
  groetjes Van Nancy.

 • no-profile-image

  josien kapma


  Ik vind de huidige 'vrouwendingen' en columnisten in Boerderij vaak heel stereotiep, en deze oproep heeft dat -met alle respect- ook een beetje in zich. De 'echte' onderwerpen zijn mannenzaken en de vrouwen moeten een 'apart hoekje met recepten en opvoedtips'. Dat lijkt toch een beetje op 'naar het aanrecht'.

  Ik zou het leuk vinden als over de hele linie de vrouw goed in beeld komt. Laat bij landbouwonderwerpen veel vaker een vrouw aan het woord, en bij huis, tuin en kinder onderwerpen ook eens de man. Wat doen boeren (mannen) met hun kinderen?

  En graag een paar vrouwlijke columnisten die over de inhoud gaan.

 • no-profile-image

  Annemarie

  Ik denk niet dat er veel vrouwen zitten te wachten op een apart hoekje met recepten en tips voor in de moestuin, er zijn al genoeg van dit soort magazines/websites. Het zou wel leuk zijn om eens wat vaker een reportage te zien over wat vrouwen nu echt doen of wat ze echt niet doen op de boerderij. Hier kan je als vrouw wellicht meer van leren.

 • no-profile-image

  mariet driessen

  Was will das Weib? Nou, dieses Weib zou wel een baan bij de Dienst Regelingen willen, net als "boerin Jolanda" uit de Boerderij van deze week. Want bij de Dienst zijn de salarissen blijkbaar zo riant dat je met een baan van twee dagen per week als administratief medewerkster voor een gezin met drie kinderen alle prive-uitgaven kunt doen.
  Mij lijkt het onmogelijk, maar Jolanda speelt het klaar, blijkt uit het interview. Alweer een supervrouw aan het woord en ik wordt kribbig van zulke supervrouwen die superverhalen houden. Als u vrouwen aan het woord laat, laat ze dan een eerlijk verhaal houden. De journalist had bij zijn/haar interview met Jolanda kunnen doorvragen over de prive-uitgaven en haar salaris, dat had wellicht een duidelijker beeld opgeleverd.

  Vriendelijke groeten,
  Mariet

 • no-profile-image

  anique

  Wat een verademing zou het zijn...even met andere vrouwen praten die weten hoe het is.... Ik ben al een aantal jaren getrouwd met een boer, leuk maar ook heel moeilijk op diverse fronten waar gewone burgervrouwen weinig van begrijpen voor mijn gevoel. Vooral de kwesties als overname, de schoonouders en schoonzussen en, zoals ik al in een eerdere reactie las, de veiligheid rondom het erf voor de kinderen etc etc. Het lijkt mij héérlijk om op een forum daarover advies en informatie aan "lotgenoten" te kunnen vragen. Margreet, alsjeblieft, een forum, een eigen vrouwenhoekje; het lijkt me heerlijk!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.