Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

De onderneemster van de toekomst

Deze week logeerden we op een boerderij in Schotland bij de ouders van een van de backpackers die 2 jaar geleden in Australië meegeholpen hebben bij de oogst.

Daar kregen we een interessante ontmoeting. Een 12- of 13-jarig meisje kwam aan tafel en leek wat moe. Op mijn vraag wat ze vandaag gedaan had, antwoordde ze dat ze in de aardappelen meegeholpen had en in de vakantie maar £160 verdiend had. “Waw”, zei ik, “dat is heel veel voor iemand van jouw leeftijd.” Ze keek ze me met haar grote droevige ogen aan en zei heel verdrietig dat dit £50 te weinig was om een kalf te kopen.

Het schijnt hier in Schotland vrij normaal te zijn dat tieners vee kopen en verkopen. Ook bij de andere tieners ging het gesprek over voederconversie, eiwitgehalte van voer, embryo-inplant. Ik had verwacht dat ze het zouden hebben over welke brommer, scooter of mobieltje of de laatste awesome songs.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Gerrit is nog aan het puberen met z'n brommer, scooter en mobieltje.
  Voordat de eerste contact met een luier mogelijk was, was ik al met op de boerderij bezig.Zo kun je tenminste van de vorige generaties alles leren.
  Brommers en scooters blijken dan ineens zinloos, lastig en gevaarlijk zijn.

 • no-profile-image

  Bert

  Gerrit
  Zeker een heel vreemde ontmoeting voor je daar in Schotland en zeker niet verwacht van een kind van 12 a 13.Maar voorstellen kan ik het me wel. als iedereen dat doet doe je dat ook en zul je weten wat v.c is
  Maar snap W Zandbergen niet met wat ie schrijft?Voor eerste contact met luier was W Zandbergen al bezig op de boerderij?
  Ja maar waar was je toen dan mee bezig
  Weet wel als Gerrit geen brommers en oude motoren had gehad en er mee gevaarlijke dingen mee had gedaan,was Gerrit nooit de riool slip bevrijder van NL geweest en was Gerrit nu niet daar geweest waar ie nu happy is zonder zijn oude generaties.
  Nog maals W Zandenbergen mogen wij eens lezen over jouw boerderij voor dat er luiers waren die je toen al in ontwikkeling bracht. Kan er niks aan doen maar W ik zie niet wat je eigenlijk bedoelt met je schrijven. alleen zie ik dat er niks van kan kloppen. de luier uitvinding en contact is zeker ouder dan jij
  Hoop uit leg te lezen
  Bert
  Kazakhstan

Of registreer je om te kunnen reageren.