Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Twijfel bij VTA voorraadcijfers aardappelen

Deze week gepresenteerde de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) de resultaten van de voorraadinventarisatie van de aardappelen. Volgens de VTA is de voorraad - op 2007 na - de kleinste van de afgelopen zes jaar. Vergeleken met 2006 waren medio april maar liefst 18 % minder aardappelen in voorraad dan twee jaar geleden. Verder is volgens de VTA de hoeveelheid vrije aardappelen in relatie tot de totale voorraad dit jaar opvallend laag vergeleken met voorgaande jaren. Niet alle partijen in de sector delen overigens de visie van de VTA. Volgens insiders is er sprake van grote voorraden aan aardappelen dit jaar, groter dan de VTA doet voorkomen. Bovendien is volgens dezelfde ingewijden juist het aandeel vrije aardappelen dit jaar zeer ruim door de grote oogst. Overigens is de stemming op de markt goed te noemen.

Prognose:

Oplopend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sjef

    Stemming? Bij deze prijzen past alleen een droeve stemming, maar dat is natuurlijk ook een stemming...

Of registreer je om te kunnen reageren.