Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Tarwevoorraad kleiner dan verwacht

De periode van alsmaar dalende tarwenoteringen is deze week ten einde gekomen. De telersprijs in Groningen en Goes stabiliseerde op resp. €202,50 en €195,00. De groothandelsprijs in Rotterdam liep €3,00 op naar €218. Het is niet helemaal duidelijk waar deze stijging door veroorzaakt wordt. Een reden zou kunnen zijn dat de voorraad van de oude oogst toch geringer is dan gedacht is. Ook de noteringen voor de nieuwe oogst liften hierop mee. Dat er nog steeds sprake is van een behoorlijke nervositeit blijkt wel uit het feit dat de te verwachten veel grotere oogst niet zorgt voor een verdere daling van de noteringen. Ongetwijfeld speelt het huidige droge weer een rol. Door de ervaringen van het laatste jaar begint de markt al te reageren op zaken die er nog niet zijn. Namelijk bij langdurige droogte kan de oogst weleens tegenvallen.

Prognose

Stabiel tot lichte stijgend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Wat een gelul zeg gewoon nog steeds voldoende aan te komen word al verkocht voor 17,50

 • no-profile-image

  J.M. Brooijmans

  Als je reageert zet dan je eigen naam er onder of durf je niet voor je identiteit uit te komen.

 • no-profile-image

  Student

  Ik was verbaasd toen ik laatst het berichtje op de boerderij site las over 90% hogere opbrengsten in Australie.
  Vandaag met een Australische teeltexpert gesproken, normaal gesproken zaait men hier in april/mei om in december te kunnen oogsten. Tot nu toe is er nog maar weinig gezaaid omdat het te droog is om te zaaien. Volgens de teeltexpert zijn er vanaf nu ideale omstandigheden nodig om nog een gemiddelde opbrengst te kunnen halen. Dit doordat er latere rassen gezaaid
  moeten worden die een lagere opbrengst tot gevolg hebben. Ik ben dus wel benieuwd naar de motivatie van de schrijver van het stukje over de verwachte 90% stijging van de opbrengst.

Of registreer je om te kunnen reageren.