Akkerbouw

Achtergrond 4 reacties

Nieuwe stoere boeren gezocht

Vrouwen zijn ijdel en sturen eigen foto's in. Mannen niet, want ze willen toch geen mietje zijn?

Vrouwen zijn ijdel. Dat maak ik op uit de vele, vele foto’s die boerenmeiden van zichzelf opsturen. Op die foto’s hangen ze bevallig over de motorkap van een trekker of ze liggen uitdagend in het stro. Op vrijwel alle foto’s kijken ze zwoel in de lens.

Mannen sturen zelden zulke foto’s op van zichzelf. Sterker nog: ze sturen sowieso zelden foto’s in van zichzelf. Stiekem denk ik dat ze daar te trots voor zijn. Een echte man doet zoiets niet. Stel dat je voor ijdel wordt uitgemaakt? Dan ligt je mannelijke ego in één klap aan diggelen. Een veehouder zei me vorige week: ‘Ik ben geen mietje.’

Maar, beste mannen. De tijden zijn veranderd. Inderdaad zijn ijdele mannen uit. De oerman is terug. De man van de reclame die zijn driedelig pak van zich afscheurt en zich grommend en vechtend een weg baant naar de kroeg om een Bavaria-biertje te bemachtigen. Maar: die oerman is er wél trots op man te zijn. Dus: wie een foto opstuurt van zichzelf is helemaal geen mietje maar juist een trotse oerman.

En dat is precies wat ik zoek voor de tweede Stoereboerenkalender. Die heet niet voor niks STOEREboerenkalender. Wie doet er dit jaar mee? Mail me een foto en uw gegevens. Wie weet komen we binnenkort op bezoek voor een fotoshoot.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  werkboer

  Beste margreet wat een uitermate boeiende collum, over de oerman en ijdele vrouwen boeiend allemaal.
  intressant en inspirerend.
  Ik zou het zeer waarderen om jou eens in de middenpagina te zien van het prachtige blad, boerderij in niets minder dan een een bikini en een string dank u

 • no-profile-image

  boerke

  Goed bekeken werkboer!

 • no-profile-image

  Jack Kwakman

  Echte mannen drinken geen Bavaria

 • no-profile-image

  wimpie

  nou margreet ga je de uitdaging aan ????

Of registreer je om te kunnen reageren.