Akkerbouw

Achtergrond

Meterslange slangen

Hier in de subtropen zijn we gewend geraakt aan vreemde dieren en planten. Diverse soorten slangen en spinnen kom je regelmatig tegen. Toch blijven er verrassingen over.

Vinger uit de kom

Een paar jaar geleden tijdens de laatste vloed liep de bedrijfsleider met zijn zoon over de spoorlijn om naar het vee te gaan. De zoon trapte bijna op een meterslange slang en sprong opzij. Hierbij schoot een van zijn vingers uit de kom. Dat deed natuurlijk verschrikkelijk pijn.

De dokter kon niet komen en tot overmaat van ramp was ook de weg naar het dorp enkele dagen onbegaanbaar. De dokter heeft via de telefoon uitgelegd hoe de jongen zijn vinger weer in de kom kon krijgen. Naar ik heb begrepen werd er nogal wat geluid geproduceerd tijdens de behandeling.

Boskippen mollen tuin

Na enkele weken van huis geweest te zijn zagen we bij terugkomst dat onze tuin helemaal ondersteboven was gewerkt. Het bleek dat twee ‘boskippen’ een oud nest hadden gemaakt van 1 meter hoog en ruim 2 meter doorsnee. Het is verbazingwekkend dat deze kippen die toch wat kleiner zijn dan een normale Nederlandse kip, zo’n ravage kunnen aanrichten. De dieren krabben allerlei bladeren, takken en planten op het nest zodat de eieren door de warmte van het broeien vanzelf uitbroeden.

Kevers vreten gazon op

De volgende verrassing was ons gazon. Zoals op de foto te zien is waren hele stukken geheel bruin en afgevreten, alsof er met stripgrazing een koppel koeien was opgezet. Het bleek een zwerm grazende kevers te zijn waarvan ik nog nooit had gehoord.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.