Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Uienexport blijft ongekend hoog

Met een buitenlandse handel van 321.417 ton in de eerste negentien weken, ligt de uienexport nog steeds ruim voor op de zes voorgaande seizoenen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de export nu ruim 27.000 ton hoger.
In schril contrast met deze goede exportcijfers staan de telersprijzen. Met de noteringen die vandaag de dag overal stabiel rond €3,50-4,50 liggen, met een hoogste notering van €5,25 op beurs Goes als positieve uitschieter, houdt het bepaald niet over. De baalprijs schommelt rond €7,00-€7,50, met een bovengrens van €8,00 voor de betere partijen.
Met de wetenschap dat er in de resterende 31 weken nog zo’n slordige 660 miljoen kilo uien geëxporteerd zouden moet worden, blijft het hopen op grote buitenlandse klanten. Afrika is nog steeds in de markt, maar haakt naar verwachting eind januari af. Rusland blijft dé gedroomde kandidaat om die wegvallende vraag over te nemen. Tot nu toe blijven koopsignalen uit Rusland echter uit.

Prognose

Stabiel

Ruud Jacobs

Laatste reacties

 • no-profile-image

  uienimporteur en handelaar

  Sorry Ruud !
  Maar de titel bij die tekst trekt nergens op !
  Effectief uit Nederlandse handelskringen bereiken mij mails met prijzen die nog zelfs iets lager liggen dan deze die u vermeld en de vermelding erbij dat het zeer slecht gaat in de verhandeling van uien .
  Hoe kan een export ongekend hoog zijn als het wachten is op geheel Oost Europa
  Rusland incl.

 • no-profile-image

  uienboer

  Al dat pessimistme vanuit de handel doet de stemming ook geen goed. Na maart komen de tekorten tevoorschijn en lopen de prijzen op. Dat is eens een heel andere benadering. Collega telers, houd moed en de uien vast!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.