Akkerbouw

Achtergrond 6 reacties

Koele kerst en graanoogst

Maximaal 36 graden en af en toe een buitje. Kerst is dit jaar koeler dan normaal. Het oogsten is ook al achter de rug in Australië.

Kerstmis is dit jaar koeler dan normaal. Maximaal 36 graden en af en toe een buitje. Dat is best vol te houden. De oogst is ook klaar. Twee weken geleden zijn de maaidorsers weer teruggekomen vanuit het zuiden. Ze staan nu tot begin februari in de schuur geparkeerd. Dan moeten we nog 1.000 hectare sorghum oogsten en eind april alweer tarwe en wintergewassen zaaien.

Filmpje van de graanoogst

Voor onze Nederlandse bezoekers blijft er echter volop werk. Enkele percelen moeten geëgaliseerd worden. De regen zorgt dat het onkruid blijft kiemen, waardoor de beide spuiten niet werkloos blijven staan. Ook de nieuwe werkplaats moet nog worden afgebouwd. Niemand verveelt zich, maar toch krijgt het strand deze week de voorkeur.
Hier een filmpje van de graanoogst in Australië. Kijk vooral eens naar de enorme maaiborden en de snelheid waarmee de combines over het perceel racen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dennis

  mooie combines.
  Hoe snel rijden ze? en hoe breed zijn de maaitafels?

  Doe vooral zo voort!

 • no-profile-image

  Otto de Groot

  Gerrit,

  Heb hier twee jongens die goed met machines om kunnen gaan en werk zoeken in Australie voor komende drie maanden. Weet jij misschien iets.

  Otto de Groot

 • no-profile-image

  Chrstien Smits

  jammer dat na 3 verloren procedures, de advocaatkosten zo zijn gestegen. Gelukkig kun je met je stukken in de Boerderij wat "bijverdienen". Al dat gevlieg over de hele wereld hakt er behoorlijk in. Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

 • no-profile-image

  Boer

  Christien.Als je een probleem hebt met Gerrit,praat met gerrit.En als je niet met Gerrit wilt praten moet je in ieder geval het fatsoen op kunnen brengen de rest van de wereld niet met jouw probleem te confronteren op deze site.

 • no-profile-image

  pieter

  Geweldig die stukjes in de boerderij ik lees ze allemaal

 • no-profile-image

  Dick Meijer

  Hallo Gerrit,

  MEt veel aandacht je teksten gelezen. Bij toeval kwam ik erachter dat je op de boerderijblog schreef. We hebben zondag jl een bijeenkomst van alle reisgenoten gehad. Een opwarmertje zeg maar. We hebben er allen veel zin in.

  mvg Dick

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.