Akkerbouw

Achtergrond 6 reacties

Heimelijk slaapkamerbezoek

Op Australische boerderijen komt regelmatig onverwacht bezoek. Gelukkig kunnen mensen harder rennen dan het onverwachte bezoek kan kruipen.

We zagen een hij - of een zij - nog juist de slaapkamer inglippen waar Steven Jenniskens uit Leunen (L.) van zijn welverdiende rust lag te genieten na een nacht maaidorsen. Na een tijdje kwam de onverwachte bezoeker(ster) geruisloos tevoorschijn uit de slaapkamer. Zodra hij of zij de camera hoorde klikken bleef hij even pauzeren en keek rustig naar de fotograaf. Omdat de fotograaf rustig bleef zitten gleed hij langzaam verder.

Steven keek even raar op van het heimelijke bezoek toen we hem de foto’s lieten zien. De bezoeker leek op een black snake, maar zou ook een red belly snake kunnen zijn. Ik heb het reptiel echter niet omgedraaid om te kijken of hij een rode buik had.

Het is op Australische boerderijen vrij normaal dat slangen op bezoek komen in huis. Het is in het begin een wat angstige gedachte, zo’n giftige, geruisloze, ruim 1 meter lange (of langere) sluiperd. Echter, 99 procent van alle slangenbeten wordt veroorzaakt door een poging de slang te doden of doordat iemand per ongeluk op de slang trapt. Hoewel deze black snake erg snel kan zijn, is een gezond mens toch sneller. Vooral als de slang dezelfde richting uitgaat.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  i hate

  Gerrit,de kans dat je s'ochtens dood wakker wordt is dus niet zo groot?

 • no-profile-image

  Henk Angenent

  Heeey Gerrit:
  hier rondom de pig farm zitten ook kleine slangen! En wil je Jasper en Stefan de groetjes doen van mij (we hebben vorige week hun broer Martijn, in USA, nog gesproken);
  Groetjes van Henk Angenent uit Picture Butte, zuid-Alberta, CANADA.

 • no-profile-image

  Gerard and Hennie Klok

  Ja zoals Henk schreef zitten hier ook gardensnake's Zo had onze dochter een paar weken geleden op school er een te pakken bij zijn staart, en joeg bij verschillende kinderen (en teachers?) de schrik op het lijf!!

 • no-profile-image

  Wouter Egelmeers

  Hee Stephan,
  Leuk zo'n buitenlands avontuur, maar ik heb het niet zo op die slangen. Kun je toch maar beter bij de Mulder op de Vervaet zitten of niet?
  Aan de reactie's te zien zijn er meer avonturiers met deze ervaring of niet Henk!
  Leuk om op deze manier wat te horen van bekende in het buitenland.
  Allemaal veel succes en de groeten.
  Wouter Egelmeers, Merselo

 • no-profile-image

  Jeanny en Wim Jenniskens

  Hoi Gerrit, slangen en allemaal enge kruipende beestjes was Stephan zijn grote schrik toen hij naar Autralië vertrok. Dit was dus zijn grote vuurdoop, en ook nog overleefd.
  Zou Stephan,Kristie en Jasper met Kerst op het strand willen liggen, misschien moet je dan maar niks zeggen over de haaien die op de loerliggen.
  Groetjes van Jeanny en Wim (ouders) Jenniskens uit Leunen NL

 • no-profile-image

  Danielle

  Hee,

  Wij zijn 5 weken geweest en hebben geen slang gezien..is wel spannend toch!?

  Groetjes aan Stephan van Sam en Danielle..

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.