Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Hogere uienprijs door extra vraag

Iets meer vraag vanuit met name Afrika heeft de uienprijs sinds weken weer eens licht doen stijgen. Op alle binnenlandse beurzen, van Goes tot Emmeloord, gingen de noteringen omhoog en eindigden tussen €4,00 en €5,50. Een plus die varieert van €0,12 tot €0,50. Inmiddels is de handel weer moeizaam en de vraag vrij gewoontjes. De baalprijzen schommelen rond de €8,00-€8,50 voor klasse II en €12-€13 voor klasse I.
Uit de meeste recente exportgegevens blijkt dat in week 42 (13 t/m 17 oktober) 15.000 ton uien naar het buitenland is verhandeld. In vergelijking met een week eerder, een plus van 3.000 ton. Het overgrote deel, 6.507 ton, ging ook toen al over zee naar Afrika. In de eerste dertien weken van het lopende seizoen is 222.000 ton uien geëxporteerd. Dat is ruim 20.000 ton meer dan in het seizoen 2007/2008.

Prognose

Stabiel tot liicht dalend

Ruud Jacobs

Eén reactie

 • no-profile-image

  Erwin Geugien

  Ik zat net uw artikel te lezen over de marktprijzen en uw prognoses. Ik vind het artikel over uien uitermate slecht want uw titel klopt niet met uw prognose. Want uw titel is: Hogere prijs door extra vraag. Hoe kan de een prognose ontstaan van stabiel licht dalend ik kan hier geen verband inzien. Als afgelopen week de prijzen omhoog zijn gegaan en van de week nog geen notering is geweest.
  Ik vind je ook altijd heel negatief, ookal is er nog geen goede prijs zou je moeten proberen het positiever te brengen dat is beter voor de stemming. Ik vind het ook jammer dat je export cijfgers naar buiten brengt en dat je ze een week later of nog langer ze weer naar boven bijsteld. Dit betekent dat uw bronnen niet goed koppen of niet rieeel zijn.
  Ik vind als je een artikel schrijft in een blad voor de boeren dat je het op een positieve manier kan schrijven ookal is de prijs nog niet hoe die wezen moet. En uw titels moeten kloppen met je prognose.
  Ik erger me hier mateloos aan en daarom wil ik hier graag uitleg over. Wij hebben het er ookal over gehad om de boerderij op te zeggen als de inhoud niet verbeterd.

  Vriendelijke groeten Erwin Geugien.

Of registreer je om te kunnen reageren.