Akkerbouw

Achtergrond

Ook de beste wensen?

Hè hè, het rondpompen van kerst- en nieuwjaarsgroeten is weer voorbij. Sommigen sturen de kaartjes wel erg op de automatische piloot, merk ik.

Bedankt voor al die ‘beste wensen’, het zal heus goed gemeend zijn. Toch, van mij had het allemaal niet gehoeven. Nogmaals, niet omdat ik denk dat uw wensen niet oprecht zijn. Dat is het niet. Nee, wat ik er een beetje op tegen heb is dat ze zijn nogal eens haastig en op de automatische piloot zijn geschreven. En dan denk ik: ik weet wel dat u af en toe aan me wil denken, houd die kaartjes maar voor u.

Hoe kan ik weten dat ze automatisch en haastig zijn geschreven? Welnu, dit jaar kreeg ik wensen die dat goed lieten zien. Een kaartje van een loonbedrijf bedankt me voor het begrip en de fijne samenwerking in het afgelopen jaar en wenst me het komende jaar weer net zo’n goeie oogst toe. Maar eh… het is al ruim tien jaar geleden dat hij hier geweest is. Misschien dat we in de toekomst nog eens fijn samenwerken, afgelopen jaren was dat niet zo.

We ontvingen een andere envelop met in het poststempel van TNT de tekst: ‘schrijven zegt meer’. Maar het kaartje is, ondanks deze aansporing, blanco. In de stapel kaartjes is dat de schrijver kennelijk niet opgevallen. We zullen dus nooit weten wie de goede wenser is. Iemand anders nam juist het zekere voor het onzekere en stuurde twee wensen. Of hij/zij had niet door dat we al aan de beurt waren geweest. Kwam vast ook door die stapel kaartjes.

Het mooiste maakte diegene het die helemaal vergeten was een kaartje in de envelop te stoppen. Het handschrift op de envelop bewaren we voor volgend jaar, misschien dat we de goede schrijver dan kunnen traceren. Ach nee, weet u wat, laat de kaartjes volgend jaar maar zitten. Ik hoop dat u me bij een andere gelegenheid ook het beste wenst.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.