Akkerbouw

Achtergrond

Uienexport nog op een laag peil

Uit cijfers van het Productschap Tuinbouw blijkt dat in de eerste weken van het seizoen 2007/08 de export duidelijk lager ligt dan voorgaande jaren. De vele neerslag in juli heeft de oogst bemoeilijkt. Tot eind juli was 29.000 ton uien geëxporteerd tegen 40.000 ton vorig jaar om dezelfde tijd.
Uit een overzicht van de afgelopen tien jaar blijkt dat na vele jaren van min of meer gestage groei het laatste jaar een dalende lijn is ingezet. Omdat de export van dit seizoen net gestart is valt nog weinig te zeggen over het verdere verloop. Het topseizoen 2005/06 liep in de eerste periode beduidend achter op de omliggende jaren om uiteindelijk op bijna 846.000 ton uit te komen.

Prognose:

Export trekt aan

Of registreer je om te kunnen reageren.