Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Uienaanbod neemt verder toe

Afgelopen week is het aanbod verder gestegen, de vraag liep iets terug. De prijs van plantuien staat dus onder druk. De mindere partijen gaan nu voor 5 à 6 cent van de hand. Voor zaaiuien geldt een prijs van 8 cent.

Dit jaar is het aantal hectares uien naar schatting 6 % hoger dan afgelopen jaar. Door de vele regenval is de kwaliteit van de uien wisselend. Als de weersomstandigheden niet verslechteren, kan de totale opbrengst die van 2006 overtreffen.

Prognose:

Prijs daalt verder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joop

    Vraag naar oude oogst trekt aan nu de nieuwe oogst later lijkt te worden door het slechte weer.
    Ook doordat de voorraden van de handel reeds op zijn lijkt er nog ruimte voor prijsstijging van de laatste oude uien.

Of registreer je om te kunnen reageren.