Akkerbouw

Achtergrond

Middelen raken op, ook in het buitenland.

De hoge phytophthoradruk met als gevolg daarvan korte spuitintervallen zorgt ervoor dat de voorraden beschikbare middelen snel afnemen. Het zijn vooral middelen met een stop-werking die opraken.

Leveranciers die ruim voor het seizoen hun bestellingen geplaatst hebben, krijgen bestelde middelen gewoon volgens planning van de fabrikanten geleverd. Bij extra bestellingen is het moeilijker. Het nieuwe middel InFinito dat het in dit moeilijke seizoen goed doet, was mede door een onverwacht vroege toelating al na de eerste ronde uitverkocht. Ook Tattoo C is bij de fabrikant niet meer verkrijgbaar. Telers gaan de grens over op zoek naar alternatieven, maar ook in de omringende landen raken de meest populaire middelen tegen phytophthora op.

Bayer verwacht half augustus weer extra te kunnen leveren. Ondanks de opgevoerde productie is ook het middel Curzate niet meer volop leverbaar. De lopende orders worden gewoon uitgeleverd, maar extra bestellingen kan DuPont maar beperkt leveren. Voorlopig zijn er echter nog voldoende alternatieve combinaties van middelen beschikbaar om telers van middelen te voorzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.