Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Spuitadviezen veranderen snel

De adviseurs zijn nog wispelturiger dan het weer. Nu moeten telers al elke 4 dagen het veld in met de spuit, vorig weekend bijna om de twee weken. Dit klinkt trouwens wel veel logischer.

Zo snel het weer kan veranderen wisselen de spuitadviezen voor Phytophthora ook. Vorig weekend konden telers in de omgeving Kraggenburg nog 12 dagen wachten voordat ze weer moesten spuiten volgens Prophy.

Eind deze week is dat wel anders. Prophy stuurt telers nu al na vier dagen het veld weer op met de spuit. Dit is zelfs eerder dan de beschermingsduur van de middelen is afgelopen. Ook Dacom adviseert om snel weer te spuiten. Bijna in heel Nederland geven ze de situatie als gevaarlijk aan.

Deze adviezen klinken telers logischer in de oren. Al zal lang niet iedereen al na 4 dagen met de spuit het veld opgaan. Misschien is dit wel net zo ‘onverstandig’ als het interval laten oplopen tot 12 dagen vorig weekend.

« vorige | volgende »

Foto

Karin Oonk-Nooren

Eén reactie

  • no-profile-image

    bertinus

    Dat is normaal dat iedereen zo reageert maar het is normaal dat je vanaf struiken van 10 cm begint te spuiten en dan een strak schema aan houd van max 7 dagen naargelang het weer met en middel dat op dat moment gepast is ,want bij veel loofgroei en vochtig weer moet men na een fikse regen bui werken met middelen die terug gaan en niet denken dat je het hebt met gewoon contactiddelen want die kleine haarden moet je dan hebben ,hopelijk krijgen we weer rap een hittegolf die de ziekte weer afremt en de aardappelen minder doen dikken dan zijn we zeker dat de teelt rendabel word

Of registreer je om te kunnen reageren.