Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Rustige graanmarkt en hoge prijzen

Het lijkt er op dat de graannoteringen zich nu hebben genesteld op een nieuw niveau. Na de lange periode van gestage prijsdalingen is drie weken geleden een sterke stijgende lijn ingezet. In die periode is de groothandelsprijs in Rotterdam opgelopen van €216 naar €242 deze week, een stijging van meer dan 10 %. Hiermee heeft de Rotterdamse beurs de sterke stijgingen van Parijs en Chicago gevolgd. De belangrijkste redenen voor de stijgingen zijn de berichten over mindere oogsten in de VS, Argentinië en Australië. Voor de leveringen tot mei 2008 stijgen de noteringen in Parijs en Chicago de afgelopen week nog verder. Wel valt op dat voor de oogst 2008 er een correctie op de sterke stijgingen plaatsvindt. Op beide beurzen dalen licht. Voor de komende weken wordt weinig handel verwacht en zullen de noteringen weinig veranderen.

Prognose:

Gelijkblijvend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    als er werkelijk tekorten zouden zijn, dan moet er ook eens nee gezegt moeten worden met de verkoop. van ik kan je niet helpen, op = op. maar wat is de werkelijkheid. De opslagen zijn overvol. in roterdam zijn ook de opslagen vol. alle handelaren hebben met elkaar afgesproken; vast houden.
    de kranten schrijven dat er tekorten zijn, ze schrijven alleen wat handelaren zeggen, maar gaan niet op onderzoek uit.
    zo zullen de varkensprijzen in januarie zakken, omdat de pers al zo schrijft. ook hier, ze onderzoeken niks. de pers schrijft maar wat. Maaar zetten wel de toon.

Of registreer je om te kunnen reageren.