Akkerbouw

Achtergrond 5 reacties

Verburg wil niet

De minister leent zich voor allerlei zaken die niets met de landbouw te maken hebben, maar haar adviseurs raden af de eerste Stoereboerenkalenderin ontvangst te nemen.

Graag had ik de eerste Stoereboerenkalender aangeboden aan onze minister van landbouw: Gerda Verburg. Maar het team van adviseurs om haar heen, wees het voorstel beleefd af. Men vond zo’n kalenderontvangst niet echt bij haar passen. Wat een flauwekul, dacht ik direct. Want waarom zou de stoereboerenkalender niet bij Verburg passen? Omdat ze een vriendin heeft en ‘niet van de mannen’ is? Of is de reden dat zo’n kalender niet erg serieus overkomt als je op werkbezoek bent in China, of ergens een diervriendelijke varkensstal opent? Want dat is natuurlijk het echte werk. Net zoals het in ontvangst nemen van 20.000 origami-olifantjes en het openen van de Week van de Smaak Buitengewoon belangrijk en heeeel serieus. Maar een kalender vol lekkere boerenkerels in ontvangst nemen…neeee, dát past niet in het plaatje.

Heel, heel vreemd. Dat team van adviseurs snapt het niet helemaal denk ik. Verburg is volgens mij best wel in voor een leuk tussendoortje. Maar los daarvan is ze heel erg vóór het uitdragen van ons internationaal geroemde boerenimago . Laat die kalender nou een prima voorbeeld van zijn van een goed boerenimago. Zowat elk tv-station en nagenoeg elke krant besteedde er aandacht aan. Dankzij de stoereboerenkalender weet heel Nederland nu dat boeren naast goede aardappeltelers, varkenshouders en koeienmelkers, ook gewoon leuke, lekkere bonken kunnen zijn. Maar Verburg wil dus niet het eerst exemplaar in ontvangst nemen. ‘Dat past niet.’

Is er iemand die me dit uit kan leggen?

« vorige | volgende »

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit tessemaker

  je hebt gelijk margreet , beetje jammer voor een minister van landbouw
  gr
  gerrit

 • no-profile-image

  Haye stienstra

  Ze weten denk ik niet eens waar het over gaat .
  Als erzoveel media aandacht , en meer dan 25000 mensen stemmen dan zorgt dit voor een hele positieve imago stoot.
  Hier kan Verburg toch niet tegen op??

 • no-profile-image

  P.Hoogland

  Het lijkt er op dat ze bij LNV helemaal niet willen dat boeren een goed imago hebben.

 • no-profile-image

  jp

  Laten we ons boeren imago maar oppoetsen zonder de politiek er bij te halen(het is net hoe de wind waaid).
  Windrichting:veranderlijk zoekende!!!!!
  Er is vast wel iemand anders die het eerste exemplaar in ontvangst wil nemen!!!!

 • no-profile-image

  herman

  Ja, erg jammer omdat we bij het ministerie ook ons best gedaan hebben voor "onze" stoere boer. Ik vond het in ieder geval een leuk idee. Maar of ik 'm ook ophang...'t blijven wel kerels hé

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.