Akkerbouw

Achtergrond

Opa op de beurs

Op de Landbouw Vakbeurs in Den Bosch mocht ik Opa-albums signeren. Leuk werk, jammer dat mensen €5 voor een album teveel vinden. Ach, ze kennen de strips toch al.

Opa heeft veel fans. Dat heb ik vorige week woensdag op de Landbouw Vakbeurs gemerkt. Het liep storm bij de fotosessie met Opa. Ik heb mezelf ook nog op één van de foto's kunnen ontdekken. Ik zat namelijk ietsje verderop Opa-albums te signeren.

Speciaal voor de gelegenheid had Boerderij een hoge tafel geregeld. Helaas was de bijbehorende kruk nogal laag. Maar het hoogteverschil kon worden opgelost met een stapel exemplaren van het Agrarisch Dagblad. Ik zat dus bovenop het nieuws.

Op de beurs worden veel dingen gratis uitgedeeld. Er liepen bezoekers met een gratis emmer, die ze dan weer vulden met andere weggevertjes. Sommige bezoekers dachten dat ook het Opa-album voor het grijpen was. Helaas, die kostte dan weer 5 euro. Op de stripbeurs drie weken geleden vond iedereen dat geen geld. Maar op de Landbouw Vakbeurs had niet iedereen er dat voor over. Bovendien: "Ik ken ze allemaal al." En dat is natuurlijk ook zo. De lezers van Boerderij lezen ook allemaal Opa. Soms is Opa het eerste dat ze lezen, soms lezen ze eerst nog de marktberichten.

Voor iedereen die een Opa-album kocht maakte ik een tekeningetje achterin. Van Opa natuurlijk, met wat er bij. Een trekker, of een koe, of een varken, of een varken of een koe op een trekker. Elke keer probeerde ik er iets persoonlijks van te maken. Bij elkaar heb ik zo'n 50 van die plaatjes gemaakt. Al met al heb ik zelf geen tijd gehad om de beurs te bekijken en weggevertjes te scoren. Zelfs geen emmer.

Er zijn mij vele vragen gesteld over het hoe en wat van het maken van Opa. Zoals: "Hoe lang doe je over een pagina?" en "Hoe kom je aan je ideeën?"Daar kan ik mooi de volgende weblogberichten mee vullen.

« vorige |

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.