boerderij academy

collegereeks business development en innovatie

5, 12, 19 en 26 maart & 2 en 9 april 2019 | Nyenrode Business Universiteit

Collegereeks Business Development & Innovatie
voor Agribusiness

 

Docenten

jeff gaspersz

Prof.dr. Jeff Gaspersz
Hoogleraar innovatie verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.

Prof. dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie en ondernemer. Hij ondersteunde ruim 350 ondernemingen met innoveren. Jeff schreef 27 boeken en vele artikelen. Website: www.jeffgaspersz.nl  U kunt een van Jeff’s boeken alvast gratis downloaden via www.ideebrief.nl

   
annemieke roobeek

Prof. dr. Annemieke Roobeek
Hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement, Nyenrode Business Universiteit

Roobeek studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen werkte ze enige tijd als stewardess voor de KLM, daarnaast bleef ze als promovendus verbonden aan de universiteit. In 1988 promoveerde Roobeek tot doctor in de economische wetenschappen en werd wetenschappelijk onderzoeker. In 1994 werd Roobeek benoemd tot hoogleraar. Eerst bekleedde ze de Wibautleerstoel voor studie van grootstedelijke problematiek (tot 1997), daarna was ze van september 1997 tot februari 2002 hoogleraar politiek en strategie. Sinds 1989 is Roobeek als hoogleraar strategie en transformatiemanagement verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Naast haar wetenschappelijk werk is Roobeek actief als adviseur en bestuurder. Ze heeft drie eigen bedrijven: Open Dialogue (consultancy), MeetingMoreMinds (consultancy) en XL Labs (innovatie).

   
bert kersten

Prof. dr. Bert Kersten
Hoogleraar Bedrijfsprocessen en ICT, Nyenrode Business Universiteit

Bert Kersten is actief op het terrein van bedrijfsprocessen: van verbetering tot optimalisatie. Hij was 20 jaar hoogleraar op dit terrein aan de VU en sinds 2008 op Nyenrode. Hij combineert een grote bedrijfservaring met zowel een academische als pragmatische visie. Zijn passie ligt in het proberen vooruit te helpen van mensen én organisaties.

   
ron mulders

Ron Mulder
Oprichter Pommeron en oud-directeur Zon

Ron Mulders (1960) studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven. Hij vervulde verschillende managementfuncties bij Stork en was senior adviseur bij Twynstra Gudde. In 1996 trad hij in dienst van Veiling ZON waar hij algemeen directeur werd. Na zijn vertrek bij Veiling ZON in 2002 ging hij aan de slag als interim manager en adviseur. In vrijwel alle functies en opdrachten die hij heeft vervuld, was innovatie een leidend thema. Enkele jaren geleden startte hij de ontwikkeling van Pommeron: een innovatief online platform voor het in- en verkopen van verse producten. Het platform kan een wezenlijke bijdrage leveren aan het veranderen van het samenspel in versketens en aldus bijdragen aan de nodige innovaties. 

   
Rene Weijers Dr. ing. René Weijers
Bestuursadviseur (René Weijers Bestuursadvies) en Executive Lecturer Verandermanagement Nyenrode Business Universiteit

dr. ing. René Weijers heeft zijn eigen adviespraktijk René Weijers Bestuursadvies. Hij adviseert en begeleidt besturen en directies van ondernemingen, not for profit organisaties en organisaties in het openbaar bestuur op het gebeid van strategievorming, organisatievernieuwing, verandermanagement en leiderschap. Naast zijn adviespraktijk is René als kerndocent verbonden aan de Masterclass Verandermanagement van Nyenrode Business Universiteit. In zijn boek ‘Dienen en Deugen’, kracht & kwetsbaarheid van topbestuurders, laat hij zien waar het om gaat in goed bestuur en leiderschap.

   
Sjaak Wolfert

Dr. ir. Sjaak Wolfert
Strategic Senior Scientist Data Science and Information Management in Agri-Food, Wageningen University & Research

Dr. Sjaak Wolfert studeerde aan Wageningen University & Research en is momenteel Strategic Senior Scientist Data Science and Information Management in Agri-Food. Belangrijke onderzoeksthema's zijn o.a. de toepassing van Internet of Things en Big Data met speciale aandacht voor sociaal-economische aspecten zoals gegevensuitwisseling, bedrijfsmodellering en governance. Hij is wetenschappelijk coördinator van (inter)nationale projecten zoals het internet van Food and Farm 2020, SmartAgriHubs en DATA-FAIR. Momenteel is hij ook coördinator Value Creation bij het Wageningse Data Competence Center. Hij is verbonden aan de Information Technology Group van Wageningen University & Research en was voorzitter van de Europese Federatie van ICT in Landbouw (EFITA). Sjaak is een visionair, uitgedaagd door complexe problemen die een op wetenschap gebaseerde aanpak vereisen.

   

meld u nu aan downloag brochure