De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van een grotere zaadtank; 25% meer tankinhoud moet zorgen voor meer zaaicapaciteit. - Foto's: Pöttinger MechanisatieNieuws

​Pöttinger levert Vitasem-zaaimachine met 25% meer tankinhoud

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachine voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er zit nu een handig lampje in de tank.

 

Pöttinger heeft de inhoud van de zaadtank van de Vitasem-zaaimachine met 25% vergroot. De tankinhoud van een 2,5 m brede zaaimachine is nu 640 liter (was 480 liter). De grotere tank zorgt voor meer zaaicapaciteit voor met name grote zaden en zaden met een licht volume als mosterzaad, stelt de fabrikant.

Brede vulopening

De brede vulopening van de wat diepere zaadtank zorgt voor het eenvoudig vullen met bigbags. Dit voorkomt tevens beschadiging van de tankdeksel door de bigbags, zo belooft de fabrikant. Bovendien levert een grote en diepe zaadtank een kortere vultijd.

Lees verder onder de foto’s

De nieuwe en grotere zaadtank heeft als voordeel dat de tank dieper is dan de vorige serie. Hierdoor kun je het zaaizaad met een big bag makkelijk boven de zaadtank lossen zonder de klep te beschadigen, zo belooft de fabrikant.
De nieuwe grotere zaadtank heeft als voordeel dat de tank dieper is dan de vorige serie. Hierdoor kun je het zaaizaad met een big bag makkelijk boven de zaadtank lossen zonder de klep te beschadigen, zo belooft de fabrikant.

Verlichting zaadtank

Om de zaadtank ook in het donker goed te kunnen zien, is aan de binnenzijde ervan een lampje gemonteerd. In combinatie met werklampen moet dit volgens de fabrikant zorgen voor veiliger en comfortabeler werken.

De zaadtank is aan de binnenzijde voorzien van verlichting, zodat je de inhoud goed kunt zien. Twee werklampen dragen ook hun steentje bij aan het veilig en comfortabel werken.
De zaadtank is aan de binnenzijde voorzien van verlichting. Twee werklampen dragen ook hun steentje bij aan het veilig en comfortabel werken.

Nieuwe tankinhoud

De nieuwe tankinhoud in de Vitasem-zaaimachines bedraagt:

  • Vitasem M 2500 640 liter (was 480 liter)

  • Vitasem M 3000 Classic 530 liter (was 450 liter)

  • Vitasem M 3000 770 liter, optioneel 1.200 liter (was 600 liter, optie 1.000 liter)

  • Vitasem M 4000 1.070 liter, optioneel 1.700 liter (was 850 liter, optie 1.400 liter)

Vanafprijs Vitasem-zaaimachine

Pöttinger levert de Vitasem-zaaimachine in werkbreedtes variërend van 2,5 tot 4 meter. De 2,50 meter brede Vitasem 2500 met sleepkouter is te koop vanaf €11.707.

Lees ook: Pöttinger-schoffel afstellen zonder gereedschap

Beheer
WP Admin