Wat vind jij ervan?

Dakrenovaties kunnen steeds goedkoper

3


Snellere dakrenovaties komen binnen handbereik. Daar waar traditionele golfdaken nog met veel handenarbeid worden vervaardigd, komen prefab sandwichpanelen steeds verder oprukken. De isolatie en waterdichte afwerking zijn al in de fabriek vervaardigd en de montage gaat met mechanische hulpmiddelen zoals kranen en vacüumzuigers. Deze dakpanelen kunnen nu ook op een breedte van 2 meter worden geleverd waardoor daken ca. 40% sneller dicht kunnen worden gelegd. Vriendelijk voor de portemonnaie en handig als je de beesten weer snel terug onderdaks wil hebben!
Eén van de voordelen van het twee meter brede paneel is dat in hetzelfde tijdsbestek een groter aantal vierkante meters gelegd kan worden in vergelijking met conventionele panelen. De hiermee te realiseren tijdsbesparing kan oplopen tot bijna 50% op grote projecten. Tijdwinst levert uiteraard de nodige kostenbesparingen op; er zijn minder manuren nodig op de bouw en er hoeft bijvoorbeeld minder lang een hijskraan te worden gehuurd.
Doordat er minder naden in de dakconstructie zitten wordt tevens het lekkagerisico nog verder teruggebracht. Minder naden betekent daarnaast automatisch minder schroeven wat weer een besparing in materiaal en dus kosten oplevert.
Het KS2000RW paneel is, net als alle andere Kingspan sandwichpanelen, nadat het geplaatst is direct veilig beloopbaar. De twee meter brede panelen moeten met hijsgereedschap geplaatst worden waardoor conform de regels voor veilig werken op van de arbeidsinspectie gewerkt wordt. Het hijsgereedschap voor het plaatsen van de panelen en het lossen van de pakketten is onder andere beschikbaar bij ViaVac.
De panelen zijn leverbaar in dezelfde dikten en isolatiewaardes als de KS1000RW panelen tot een maximumlengte van 20 meter. Verder worden de panelen voor transport positief gestapeld waardoor verpakkingsmateriaal overbodig is. Dit zorgt voor een vermindering van het bouwafval.
Kijk ook op www.kingspanpanels.nl om de film van het eerste KS2000RW project uitgevoerd in Nederland te bekijken. Geen tijd om de film te downloaden? Bestel dan een gratis dvd via marketing@kingspanpanels.nl. Op de website is ook een brochure te downloaden van het twee meter brede paneel.

Laatste reacties

  • vincent.blokhuis

    Wilt u dit medium niet gebruiken om er gratis en goedkoop reclame op te maken. Agrarische ondernemers doorzien dit heel makkelijk als eenzijdig en weinig betrouwbaar.

  • frank.donkers

    Dit valt niet onder reclame: dit ontzorgingsconcept trekt veel aandacht in de markt omdat de behoefte blijkbaar erg groot is. Waar vraag en aanbod samen komen spreek ik over marktwerking en niet over reclame: daar hebben we advertenties voor!

  • rooieroza

    Als dit geen zielige vorm van reclame is dan weet ik het niet meer !!!! Wat ben ik blij dat wij geen Kingspan sandwichpanelen op het dak hebben ! Als de panelen net zo goedkoop zijn als deze aanfluiting zal de kwaliteit er dan ook naar zijn ?

Of registreer je om te kunnen reageren.