Wat vind jij ervan?

Informatiesessies 'Voor niets gaat de zon op' positief ontvangen

0


Asbestrenovatie, zonnepanelen en stimuleringsmaatregelen zijn ook in 2013 veelbesproken thema’s en de omvang en complexiteit van deze materie, vraagt om een professionele en serieuze aanpak. AliusEnergy, AT Osborne, Ecorys, Subvention en Kingspan hebben de handen inéengeslagen om uw informatiebehoefte op een effectieve en slagvaardige wijze te bevredigen; experts delen graag hun kennis en ervaring zodat u optimaal in staat wordt gesteld om uw klanten op een gedegen wijze ter zijde te staan.
De hoeveelheid hernieuwbare energie die op een agrarisch gebouw kan worden opgewekt sluit vaak niet aan bij de energiebehoefte van de ondernemer. Fiscale voordelen en financiële stimulerings-maatregelen worden maar zelden maximaal uitgenut. Terugverdientijden zijn vaak korter dan wordt verondersteld. Schadeverzekeraars kijken met argusogen naar een schuurdak voorzien van zonnepanelen vanwege de grote veiligheidsrisico’s die de brandweer parten kunnen spelen; blussen of laten afbranden? Bij een asbestbrand ontstaan naast de veiligheidsrisico’s, vaak enorme milieukosten die door de gemeente verhaald moeten worden: de gebouweigenaar is eindverant-woordelijk voor deze kosten.
In welke mate het investeren in zonnepanelen van invloed is op bovenstaande vraagstukken, zal werd beantwoord op 31 januari bij Kingspan Geisoleerde Panelen in Tiel. Ruim 100 belangstellenden woonden de informatiesessies bij.
Programma:
- ‘ Verweerde asbestdaken zijn maatschappelijk niet verantwoord’, Ecorys
- ‘De eigenaar van asbesthoudende gebouwen komt aan de beurt’, AT Osborne
- ‘Voor niets gaat de zon op!. Geen wolkje aan de lucht?’, Subvention
- ‘Zonnepanelen: wanneer rendeert het? Veiligheid gegarandeerd?’, Alius Energy
- ‘Grootschalige ontzorging maakt investering laagdrempelig’, Kingspan
Het programma werd afgesloten met een branddemonstratie waarbij de brandrisico’s van diverse isolatiematerialen worden belicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.