Wat vind jij ervan?

Voetzoollaesies voorkomen

1


Vandaag verscheen er op Boerderij.nl een fotoreportage over vleeskuikenhouder Henri Busz. Hij gebruikt turfstrooisel. Hij gebruikt dit strooisel in plaats van stro om voetzoollaesies te verminderen. Met stro was de score voetzoollaesies te hoog. Het gehakselde stro was blijkbaar niet fijn genoeg en nam minder goed vocht op. Henri heeft twee stallen en besloot in de ene stal met stro te vullen en de andere met turf. Het resultaat was dat de pootjes in de stal met turfstrooisel veel schoner waren en minder beschadigd.

Wat doen jullie tegen voetzoollaesies? Wat vinden jullie van de controles van Dienst Regelingen op voetzoollaesies?


Ter info nog een tweetal producten over voetzoollaesies (klik op de naam):
Kleimineraal AmmoMin


Antibioticagebruik en voetzoollaesies voorkomen

Eén reactie

 • De Maat

  Goede middag,
  ik strooi in mijn stallen sedert een goed jaar met Happy Feet. Dit is een strooisel dat gegarandeerd vrij is van salmonella, schimmels en bacterien. Het wordt gemaakt van tarwestro en is zeer sterk absorberend en makkelijk ventilerend.
  Ik moest er wel mee leren werken, want het is ietsje anders kweken.
  Eenmaal je het gewent bent, en je doet het volgens de voorschriften, werkt het prima. Mijn voetzoolscore is nu gemiddeld 25-30.
  Niet alleen de voetzolen, maar ook de veiligheid van het product, besparing op stookkosten, besparing op medicatie,... zijn zeer merkbaar.
  Zeker het proberen waard!
  Frank
  PS: ik wil gerust eens een fotoreportage maken, en de jongens van FCS (fabrikant van het spul) zetten af en toe iets op YouTube. Kijk onder 'Happy Feet Stropulver'

Of registreer je om te kunnen reageren.