Wat vind jij ervan?

Hoe de kalverdrinkautomaat vorstvrij houden?

3


Elke vorstperiode is het weer raak met bevroren (water) leidingen, maar hoe zit het melk de kalverdrinkautomaat? Doen die dingen het gewoon altijd of pas je er wat op aan?
Zag zelf afgelopen najaar in Italië een soort van houten kist er omheen, was daar voldoende. Een Duitse stierenmester gebruikt een oude telefooncel om de drinkautomaat vorstvrij en vooral vuilvrij te houden.

Laatste reacties

 • Piet Piraat

  Ervaring met de Urban U40 wat betreft bevriezen:
  Omdat hij rondpompt bevriest hij niet. De aanvoer van het water hebben wij aangesloten op een rondpomp systeem waar ook het water van de drinkbakken op aangesloten zit. (tot aan de bakken rondpompen). Het laatste stukje aanvoer naar de Urban zit een thermolintverwarmingskabel. Draait nu ruim 4 jaar en is geen enkele keer bevroren geweest.

 • jan1

  Waarom geen gebruik maken van melkbar's. 1 keer per dag of 2 dagen of 3 dagen poedermelk aanmaken en deze verstrekken bij een temp van 20 a 24 graden. 12 liter per dag per kalf en maar laten groeien.

 • LNagro-advies
  Bedrijf

  Een infraroodverwarmingspaneel/straler kan hem voor weinig geld dooi houden bij kritische vorst. Daarnaast kun je hem ook nog gebruiken als terras/veranda verwarmer. Momenteel kijken we ook naar de mogelijkheden om de straler toe te passen als "heilzame"verwarming bij pas geboren / zieke kalveren en zieke koeien. LNAgro

Of registreer je om te kunnen reageren.