Wat vind jij ervan?

Revolutionaire melkrobot MR-S1

0


BouMatic Robotics presenteert u de MR-S1: een revolutionaire melkrobot die het geautomatiseerd melken op een geheel andere wijze benadert. Daarnaast is het melksysteem eenvoudig en compact, zodat het gemakkelijk is te integreren en ongecompliceerd is in de bediening. Vele gebruikers van de MR-S1 prijzen deze eenvoud. Als eerste in de markt introduceren wij een gerobotiseerd melksysteem dat de koe niet van de zijkant, maar van de achterkant melkt. Dit levert direct voordelen op het gebied van koeverkeer, dierwelzijn en bescherming van het robotsysteem. De MR-S1 is het resultaat van onze innovatieve visie en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Zo levert de melkrobot u op zeer efficiënte wijze melk van optimale kwaliteit.

Gedegen en betrouwbaar
De koe bepaalt zelf wanneer zij gemolken wil worden. Het identificatiesysteem herkent de koe en bepaalt of er gemolken moet worden en hoeveel krachtvoer de koe daarbij mag krijgen. De robotarm benadert de koe tussen de achterpoten en met de separate voorbehandelbeker worden de spenen individueel gereinigd en voorgemolken.Gecontroleerd melkproces
Vanuit de compleet afgesloten technische ruimte werkt de robotarm het melkproces af. Van het wassen en voormelken tot het daadwerkelijke melken en het controleren en opslaan van de gegevens in de database. De melkkwaliteit wordt continue bewaakt.

Compact geheel
De bedieningsruimte van de MR-S1 is volledig afgesloten (plafond, wanden, vloer) en voldoet daarmee aan de gestelde eisen van de overheid en melkfabrieken. Hiermee zijn er vrijwel geen bouwkosten.

Veiligheid
Bij de MR-S1 is de veiligheid van het dier gewaarborgd. Met de nieuwste 2D- en 3D-cameratechnieken wordt dit gecontroleerd. Doordat de robot zich achter de koe bevindt, is de machine perfect beschermd tegen beschadiging door de koe. Zij trapt namelijk van nature schuin van zich af en raakt hierbij de arm dus niet.
- korte afstand tot uiers voor stabiel melkproces
- betrouwbare en uitgebreide software
- optimale desinfectie
- geoptimaliseerd reinigingsprogramma
- laag water- en energieverbruik
- extra krachtvoerstations mogelijk
- efficiënte melkkoeling

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit proces plaats dan onderstaand uw bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.