Wat vind jij ervan?

Agrometius bv
Bedrijf

PlanterSwitch en Trimble Vehicle Sync

13


PlanterSwitch- Bespaar op pootgoed door perfect plantwerk
Precisielandbouw is meer dan alleen rechtrijden op GPS. Agrometius introduceert de PlanterSwitch. Met deze module koppelt u het Trimble FmX display aan uw Grimme plantmachine voor automatische schakeling van de plantelementen. De PlanterSwitch zorgt dat de plantelementen op de kopakker en in geren automatisch, op het juiste moment worden in- en uitgeschakeld. Hierdoor heeft u een perfect plantresultaat en bespaart u op pootgoed doordat er niet onnodig wordt overlapt.
De PlanterSwitch is een optie voor het Trimble FmX display en installatie is slechts een kwestie van plug and play. Het systeem is zowel geschikt voor gedragen als getrokken plantmachines. Om een juiste timing te garanderen houdt het systeem rekening met uw rijsnelheid. Kiest u voor de PlanterSwitch dan kiest u voor besparing op pootgoed en perfect plantwerk.
Trimble Vehicle Sync - Efficiënter werken door draadloze communicatie tussen uw RTK-GPS displays
Trimble Vehicle Sync is perfect voor bedrijven die met meerdere tractoren tegelijk een veld bewerken. De trekkers die uitgerust zijn met het Trimble RTK-GPS Autopilot systeem voor automatisch rechtrijden, kunnenmiddels een long range Wifi-verbinding draadloos de ab-lijnen, loggegevens, bewerkingsdetails en statusinformatie uitwisselen. Zodoende kunt u exact te zien waar de ander is, wat hij bewerkt heeft en wint u tijd doordat gesjouw met USB-sticks tot het verleden behoort.
Doordat Vehicle Sync via een Wifi-verbinding werkt, zijn er geen jaarlijkse abonnementskosten aan verbonden. Vehicle Sync is een optie voor het Trimble FmX display.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • pietbongers

  met gewone spuitlicentie mag je dan alle ongedierte zelf bestrijden of zijn er op eigen bedrijf ook speciale vergunningen nodig .
  normale werk doe ik zelf [schoon houden en heel af en toe een bordje vergif .]

 • xterminator

  Een spuitlecentie mag alleen gebruikt worden voor gewasbescherming.
  Tot op heden mogen agrariche bedrijven zelf ongedierte bestrijden buiten de spuitlecentie om.
  Maar voor de gewasbescherming heeft iedereen een lecentie nodig.
  Helaas gebeurt dit zelf bestrijden niet altijd volgens de richtlijnen. Ook wordt alles niet altijd netjes bijgehouden.
  Toch zijn er steeds meer bedrijven die er voor kiezen om een bedrijf in te huren die dit regeld en bijhoud. vaak zijn het de kosten waarom de mensen het zelf gaan doen, en dat is precies de reden waarom ik deze vraag hier op het forum heb gezet.

 • henk fledderus

  Exterminator australie is een beetje anders dan nederland maar wij laten het hele huis spuiten. kost me ongeveer $ 110 en ik ben een jaar vrij van spinnen en meest andere insecten. dat scheeld ook enorm in de spinne webben op de veranda's en het daarmee hangede brand gevaar in de zomer.
  muizen worden door de katten kort gehouden. en konijnen vossen en ander uit de hand lopende beestjes proberen we meest met schieten de baas te blijven. je erf schoon houden doet ook wonderen.
  in de tijd die ik in america doorbracht. werdt daar het bedrijf ook gespoten in de zomer tegen vliegen. 1 keer per 3 maanden als ik het goed heb. de kosten weet ik niet meer. maar het hielp best
  op het ouderlijk bedrijf in nederland strooiden we zelf wat ratte korrels. omdat het een klein bedrijf was konden we met goed schoon maken meeste ongedierte voorkomen.

 • xterminator

  Het nadeel van korrels is dat de vliesjes en restjes meegenomen kunnen worden over het erf naar de voorplaatsen, voorraden ef waar ook.
  met gel, pasta of blokken gebeurt dat niet..in ieder geval een heel stuk minder.
  Ook zijn er opvangbakken voor ratten waar ze in gevangen worden. zo gebruik je geen gif maar alleen een vloeistof die de dieren conserveerd, en zo heb je geen lijkjes die overal terrecht kunnen komen.
  Spinnenwering werkt wel goed meestal. de ovelast van spinnen lijkt steeds groter te worden , vooral in nieuwbouw wijken.

 • h.bouw8

  Bij ons doet de jager als tegenprestatie de totale ongediertebestrijding,ook mollenvangen en als er een wespennest zit spuit hij ze dood. Dit bevalt ons prima.

 • xterminator

  Geweldig om te lezen hoe iedereen wat aan de ongediertebestrijding doet.
  Op veel plaatsen waar ik kom is het echt een drama.
  vaak wordt er helemaal niks aan gedaan maar ik lees hier goede verhalen

 • GertjanSnoek

  dat komt ook waarschijnlijk, omdat een ongediertebestrijdingsbedrijf in vele gevallen pas ingeschakeld wordt als de plaag overheerst en de ondernemer er zelf geen gat meer in ziet.. en a.h.w. ten einde raad is..

 • xterminator

  Heel begrijpelijk.

 • pietbongers

  heb veel gezien maar heb nog niks gelezen over het gebruik van bv een freqentie apperaat waar mee je het bedrijf omcirkelt en dan met ferqentie bezend .

 • xterminator

  Dat gebeurt ook redelijk veel het meest gebruiken we een systeen die lichtflitsen geeft en hoge tonen loslaat door een bewegingsensor dat werk ook wel voor veel dieren.

 • IlseV

  Het bedrijf netjes en schoon houden is een goede preventieve oplossing! Geen resten van kuilvoer her en der en brokkenbakken/silo's afsluiten om het ongedierte geen voerplaatsen aan te bieden.

 • Romeijn

  Juist Ilse: daar gaat het om! De beschikbaarheid van voedsel is het meest bepalend voor de populatiegrootte van alle beestjes. Zorg dat de echt schadelijke beestjes er niet bij kunnen en je bent al een heel eind. Maar met een totaal doodgespoten en steriel erf zal je snel plagen over jezelf afroepen omdat er ook veel beestjes horen voor te komen die de boel voor jou in evenwicht houden. Spinnen kunnen met hun spinnenwebben bijvoorbeeld de hoeveelheid vliegen en muggen aardig terugbrengen. Giftige spinnen zoals bij Henk Fledderus in Australie komen hier echt niet voor. En een boerenerf zou niet zo steriel gehouden moeten hoeven te worden als een ziekenhuis.

 • opafan

  Tip Neem voorzorgsmaatregelen en zorg niet dat het te laat is::
  erf schoon
  ratten dozen plaatsen
  of neem verwilderde katten op je boerderij.
  er zijn genoeg instantie voor.
  dit zijn katten die te wild voor een huis zijn en worden zo gered voor een wisse dood
  deze katten worden dan zonder kosten geplaatst.
  werkt erg goed hebben wij zelf ook gedaan.
  deze zijn vaak gesteriliseerd en gecastreerd om inteelt te voorkomen!!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.