Wat vind jij ervan?

Agritech BV
Bedrijf

Over de ontwikkelingen bij Vormec en Agritech.

37
Het afgelopen jaar is er veel gebeurd bij Vormec in Steenwijk, zoals het wegvallen van de distributie van Argo (McCormick, Landini, en Valpadana). Ook de afdeling groentechniek is door het overgaan van het Iseki agentuur gestopt. Maar we hebben ook nieuwe agenturen binnengehaald. We zetten ze even onder elkaar:

Dieci: Een complete lijn zeer professionele verreikers voor zowel landbouw als constructie.
Geringhoff/SiloForceMill: Een maal- en bagging machine voor loonwerkers.
Godé: Handmachines voor dorsen en monsteren van graan en een elektrische vetspuit.
Hortech: Grondbewerkings- en plantmachines voor de groenteteelt.

De overige producten waar we vol trots mee doorgaan, zijn: Maschio, Gaspardo, Willemsen, Hydrac, Tuchel en Agricola Italiana.

Zoals u ziet een behoorlijke omwenteling van het productenpallet en dus ook van de organisatie.

Ook bij Agritech is er een grote verandering doorgevoerd. Vanaf deze zomer hebben we besloten Valtra voor België en Luxemburg onder te brengen bij ons zusterbedrijf in België, Matera, omdat we ervaren hebben dat Belgische en Luxemburgse ondernemers bij voorkeur zaken doen in België vanwege een iets andere cultuur. Agritech kan zich nu met Valtra volledig op Nederland richten, waardoor we hier slagvaardiger kunnen zijn.

Al deze ontwikkelingen bij elkaar hebben ons doen besluiten om de twee ondernemingen, Vormec BV en Agritech BV samen te voegen tot één sterke onderneming, die de distributie verzorgt van bovengenoemde producten. Alle producten bevinden zich in het topsegment van de markt en vergen hun eigen expertise, wat gewaarborgd zal zijn in deze onderneming. De onderneming zal verder gaan onder de naam Agritech.
We zijn ervan overtuigd dat we met deze beslissing een sterke onderneming hebben gekregen die onze klanten op een slagvaardige en professionele manier van dienst kan zijn.Voor verdere informatie kunt u altijd contact met ondergetekende opnemen.Met vriendelijke groet,

Gerard Zweers
Directeur Agritech BV

Laatste reacties

 • Gerd-Jan

  Ja, het blijft pappen en nathouden. Wij geruiken weleens klein beetje dieselolie, Maar dat moet je niet teveel doen want dan gaan de eieren stinken. Heb je de afscheidingen van hout of aluminum?

 • heico1

  Ja de dieselolie herken ik ook. Hier alles metaal en hout. Grootste probleemhoeken zijn hier vooral hoekjes in de staanders en in het houten voorschot (2 kanten betimmerd). Tussen de rondes reinigen wij ook de nippels (waar ze bij ons dan altijd inkruipen) een keer extra met dasty en dan daarna een keer extra doorspoelen.

 • Gerd-Jan

  Okey, en de afscheidingen tussen de verschillende compartimenten?

 • dejongekoekoek

  Biodiesel stinkt niet, koolzaadolie is wat dikker en blijft langer zitten, maar verspuit weer lastiger. Een beetje mengen dan gaat het prima.

 • jurjenwiersma

  ik weet van een pluimvee houder die gebruikt taktik dat is niet toegestaan maar werkt prima
  en wat silica poeder er doorheen oplossen en dan met een blad blazer over de kippen spuiten

 • Valtrajohn

  Hallo.
  Tijdens de leegstand word bij ons de stal goed gereinigd, daarna het systeem afbranden met een dakbrander wel wat werk maar zeer effectief en daarna helemaal schoon gespoten.
  Voor de nieuwe opzet word het systeem behandeld met FINECTO en tijdens de ronde behandelen wij de dieren tussentijds ook met FINECTO hiermee behalen wij zeer goede resultaten. Groetjes John

 • heico1

  Handig al die ervaringen met verschillende middelen! Onze afscheidingen zijn gaas.
  Iemand ook al ervaring met nieuwe middel v Freriks/pfp. Een poeder dat je oplost?

 • Valtrajohn

  Poeders om zelf op te lossen hebben bij mij geen voorkeur vind het geen prettige
  manier van werken is erg stoffig tijdens het mengen.

 • janskip

  wij doen momenteel een proef met een vloeibaar middel wat totaal natuurlijk is en circa om de 12 weken ingezet moet worden om het vrij te houden de naam van het product is parex optimaal en ben volledig van mijn bloedluis af

 • dejongekoekoek

  Janskip, dan rest nog de vraag wat de kosten zijn voor die 4 á 5 behandelingen, ook wel belangrijk.

 • heico1

  ben ik ook benieuwd naar janskip. Is er ook iemand die ervaring heeft met predatoren / roofmijten?

 • Protekta

  Roofmijten worden steeds meer ingezet tegen de bleodluis. Het systeem werkt erg goed. Begeleiding is erg belangrijk. Benader Protekta uit Gemert zij bezitten de kennis op dit gebied

 • dejongekoekoek

  De roofmijten die hier aangeboden worden komen op circa 40 cent per kip, daarbij is het systeem vrij bewerkelijk, volgens mij. Je krijgt een buisje met roofmijten per 400 kippen of zoiets, die je regelmatig moet vervangen

 • heico1

  das een bést bedrag + veel werk, komt hier zo redenerend voorlopig echt niet in aanmerking.

 • boerJohan

  met een bladblazer over de kippen? worden die niet heel erg gestresst?

 • Conrad

  Als ik luis heb douche ik in het donker de kippen met water en sillicapoeder. Gewoon met een grove sproeier op de tuinslang met hydrofoorpomp. 500 liter water met 40 kg silicapoeder voor een stal van 800 m2 met voliere. Gaat geweldig goed, kippen zijn daarna wel tijdelijk wit, maar dat gaat vanzelf weer over. Ik heb een slanghaspel met 60 meter slang erop en werk zo naar achteren en voren. De hydrofoorpomp pompt continu rond in het vat (1000 liter) op 4 bar. Met een aftakking heb ik de slang welke ik gebruik voor het sproeien. Het rondpompen is nodig om het silicapoeder goed in oplossing te houden.
  Na vele uren in de stal doorgebracht te hebben in de stal met de rugspuit e.d. is dit mijn finale oplossing. Totaal ben ik maximaal 1 uur bezig. Dan heb ik het werk overdag wel even voorbereid.

 • Alette

  @Conrad, werkt dit tijdelijk of is het daarna gedaan met de bloedluis? Bij mijn weten leven ze namelijk niet op de kip zelf en heb je ze dus alsnog in de stal zitten. Het lijkt mij dat je dan blijft sproeien?

 • janskip

  @conrad heb je het niet over pekingeenden 500 ltr in een stal 800 m2 spuiten lijkt absoluut niet goed voor de rest van de technische reslultaten en is in volieren helemaal onmogelijk en wat alette ook zegt waarom die kip wassen gaat juist om beun nest etc en deze behandeling is natuurlijk in de bio etc ook verboden ik hou het lekker bij de producten van www.vitados.com

 • awb

  het gebruik van biosil vloeibaar geeft goede resultaten, dit product is ook in grote
  verpakkingen verkrijgbaar, het voordeel van dit product is dat het vloeibaar is en dus niet stuift bij het aanbrengen, het 2 de voordeel is dat de gebruikte silica's hydrofoob zijn en dus na aanbrengen
  geen vocht uit de lucht opnemen en daardoor een veel langere werking heeft dan de meeste
  andere silica's

 • heico1

  @awb... wat is dat dan voor spul? Nou is mijn scheikundekennis wel wat weggezakt, maar hydrofoob poeder daar kun je erg lastig een goede (gelijkmatig verdeelde) 'oplossing' van maken...?
  Ik had vandaag een folder in de bus van Elanco Elector, iemand daar bekend mee?

 • a boorsma

  @heijinkeieren1... dat klopt dat er moeilijk een stabiele oplossing van te maken is,
  maar biosil is wel degelijk een stabiele oplossing op basis van hydrofoob silica

 • Aad Baars

  Misschien is het inzetten van rootwantsen een optie ? www.glastuinbouw.wur.nl/.../betere_biologische_bestrijding_010512.htm Als ze ook bloedluizen doden en je ze kunt bijvoeren op het moment dat er geen parasieten aanwezig zijn in de Stal zou dat geweldig zijn .

 • GertjanSnoek

  @ aad baars, ja dat is denk hetzelfde als het gebruik van tempexkevers, deze eten ook de bloedluis op alleen het nadeel hiervan is dat de kippen zelf weer graag de tempexkevers eten kortom is de werking nog niet optimaal. ik weet niet of dit bij rootwantsen ook het geval is?

 • Kowalski

  Hallo,
  Ik hoor nog altijd veel over groenezeep met spiritus heeft iemand hier ervaring mee
  en zoja hoeveel gebruik je en wat is de mengverhouding.

 • GertjanSnoek

  @leiweg, hebben het in het verleden wel eens geprobeerd maar waren er nog niet denderend over te spreken, dit dienden we in oplossing toe met een rugspuit. Als het goed is staat er op de spiritisfles een bereidingswijze voor de bestrijding van bladluis, volgens mij kun je deze dosering gewoon aanhouden maar weet ik niet zeker.

 • Conrad

  Alette: als je ruim sproeit komt het ook op het systeem e.d. Je blokkeert de terugkeer van de luis naar de rustplaats en je beperkt de trek van nieuwe luizen. Zelf denk ik ook dat de silica in het verenpak de kip onaantrekkelijker maakt voor de luis. Natuurlijk werkt het het beste om het een keer te herhalen.

 • Conrad

  @janskip: 500 liter in een voliere stal van 800 m2 stelt niets voor. Het is alweer droog voordat je de stal uit bent. Voordeel is dan juist dat het poeder opdroogd op de plek waar de luizen zitten.

 • kleitokkers

  Ook het systeem wat je koopt kun je beoordelen , op de hoeveelheid plekken waar graag luizen zitten (per sectie) en hoe is de constructie (de vouwen in het metaal om stevigheid te krijgen) zodat als je luizen hebt kun je er dan goed bij als je gaat of laat behandelen.
  tip.Systeem verkopers die je nog steeds kunststof proberen te verkopen kun je niet serieus nemen.

 • maartje gussinklo

  Volgens mij heeft vrijwel elke pluimveehouder last met bloedluizen. De vraag is, hoe kun je ze het best onder controle houden? Na vorig jaar roofmijten te hebben ingezet (is bij ons zeer zeker geen succes geweest, en dat is nog zacht uit gedrukt!), zijn we dit jaar begonnen met silica poeder. Met een slang van 90 meter (bevestigd aan een tank van een veldspuit), spuiten we het systeem in. Tot op heden bevalt dit zeer goed.

 • Aad Baars

  Maartje, Wees voorzichtig met silica poeder. inademing van dit poeder kan ernstige gevolgen hebben . www.beroepsziekten.nl/.../stoflongen-door-kwartsstof-en-andere-pneumoconiosen Gebruik de juiste stofmaskers zolang het poeder nog kan opstuiven in en om de stal.

 • maartje gussinklo

  @Aad Baars, bedankt voor je tip! Mijn man is altijd erg zorgvuldig met zulke dingen, dus de juiste bescherming wordt zeker gebruikt.

 • kleitokkers

  Maartje 77 ik heb nu de 2ronde kippen met roofmijt, en de volgende ronde ook weer is mijn planning. Ik ben wel geintresseerd hoe jullie de roofmijt hebben toe gepast. Ik moest en moet ook nog steeds bij leren. Wat ik belangrijk vindt is dat de roofmijt ook echt op pad gaat.

 • janskip

  Nadat ik de afgelopen jaren van alles heb geprobeerd om de bloedluis onder controle te krijgen van biodiesel tot groene zeep en nog wat andere middeltjes die wel werkten maar niet echt goed zijn voor onze aller toekomst, heb ik het het afgelopen jaar over een andere boeg gegooid ik voeg contineu PluimveeMix en Flora Optimaal van Vitados toe aan mijn mengvoer en breng daarmee de darmvertering etc op een beter peil, de productmanager vertelde mij al dat er een bijkomende voordeel was van deze aanpak omdat je een betere vertering krijgt heb je ook minder eiwitten in je mest en zodoende minder uitval ik vond het een sterk verhaal maar uiteindelijk hebben wij het afgelopen jaar helemaal geen extra tijd geld besteed aan bloedluis en konden we het goed onder controle houden verdere bijkomende voordelen circa 10 % minder mest en hogere voer efficientie en veel minder uitval een dier met meer weerstand.
  Na deze ervaring op mijn eigen bedrijf ben ik zelf ook aktief geworden met de vermarkting van deze produkten www.vitados.com

 • kleitokkers

  @janskip je noemt geen extra tijd wat is je normale tijd dan

 • maartje gussinklo

  @kleitokkers, we willen je gerust het een en ander vertellen over onze ervaringen met roofmijt. Lijkt me handig om dit telefonisch te doen.

 • xterminator

  xterminator ongediertebestrijding daar is de kennis over de bestrijding van bloedluis.
  er zijn zoveel mogelijkheden om dit tegen te gaan en overal werkt wat anders het beste.

 • xterminator

  Hier een verzoek aan de mensen die te maken hebben met bloedluis.
  Wie van u zou zo vriendelijk willen zijn om een aantal bloedluizen op te vangen en op te sturen? verzendkosten vergoed ik graag. wel even van tevoren een berichtje zodat ik niet 100 pakjes binnen krijg :) Wij zijn bezig met een aantal plaagdieren te onderzoeken om een goed product te ontwikkelen om deze dieren te bannen/bestrijden.

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.