Wat vind jij ervan?

KI SAMEN b.v.
Bedrijf

Betrouwbare stieren van K.I. Samen

0

Op zoek naar betrouwbare stieren met een grote variatie in afstammingen?

Praktisch!
K.I. SAMEN b.v. staat al sinds de oprichting in 1982 bekend om zijn eigen identiteit en de praktische beleving van fokkerij. Uiteindelijk geldt voor iedere melkveehouder dat het in de melkstal verdiend moet worden. Cijfers op papier kunnen nog zo mooi zijn, als het in de praktijk niet uitkomt ben je te laat!

Koefamilies!
Om dit te voorkomen kijkt K.I. SAMEN b.v. bij de selectie van nieuwe toekomststieren naar koefamilies die zich in de praktijk bewezen hebben. Geen eendagsvliegen maar generatie op generatie kwaliteiten doorgeven waar de veehouder wat aan heeft. Belangrijke kenmerken als eiwit%, vruchtbaarheid en celgetal kan veel geld opleveren of kosten. Wanneer deze koefamilie goed bevonden is zijn er nog twee cruciale onderdelen die moeten kloppen – afstamming en het dier moet goed gebouwd zijn!

36714 RH NORWIN rf (EX90) aAa 462513 Stormin Norman x Comestar Lee x Benefit


RH Meggilee (EX91) Wizzy 3 (AB88), dochter van NORWIN rf
Moeder van NORWIN rf Eig, Mts. Groenen, MiddelaarKijken!
Kijken is dus zeer belangrijk binnen het fokprogramma van K.I. SAMEN. Wanneer een stier niet goed gebouwd is “niet goed in elkaar zit” zal deze niet worden ingezet als toekomststier. Zelfs als deze “op papier” gouden bergen beloofd. Iets wat je niet ziet zal er ook niet komen en iets wat je wel ziet komt er vanzelf uit.

Verantwoordelijkheid!
In de ogen van K.I. SAMEN is de KI organisatie verantwoordelijk voor voldoende spreiding in bloedlijnen. Een hoge verwachtingswaarde “fokken” is makkelijk. Het gaat er echter om dat men juist die stieren op de markt weet te brengen die passen! Qua afstamming, qua bouw en qua verervingspotentieel welke op het moment van inzetten bruikbaar is.36593 Weggelhorster SANTANA aAa 156324 Regate 1, dochter van SANTANA
Zidane x Gentry x Aerostar Eig. Mts. Haijtink-Wichers, Lochem

Los van alle hypes die ieder jaar weer de kop opsteken gaat het erom dat K.I. SAMEN (en andere organisaties…) stieren leveren die betrouwbaar ingezet kunnen worden en die geen verrassingen opleveren op het moment dat de veehouder de vaarzen aan de melk krijgen.

Betrouwbaarheid en variatie…… Dat is wat telt! Hierbij vindt u een viertal video’s van dochters van stieren die stuk voor stuk indruk hebben gemaakt in 2012.

Sunflower PS - NRM 2012
[View:http://www.youtube.com/watch?v=DSFSaXS800Q:550:0]

Norwin RF - NRM 2012
[View:http://www.youtube.com/watch?v=Og7fHfwWdvg:550:0]

Santana - Hardenberg 2012
[View:http://www.youtube.com/watch?v=FuKuMgs-Hj8:550:0]

Burnstyn - Gorinchem 2012
[View:http://www.youtube.com/watch?v=SL_JtAapyMs:550:0]
Tot slot zouden wij graag het volgende van u willen weten:
- Welke dochtergroepen hebben in 2012 bij u de meeste indruk gemaakt en waarom?
- Ziet u het beeld van een dochtergroep terug in de cijfers zoals deze gepresenteerd worden?

Of registreer je om te kunnen reageren.