Wat vind jij ervan?

KI SAMEN b.v.
Bedrijf

Weggelhorster SANTANA: makkelijk combineren voor de praktische veehouder!

11


Van “Weggelhorster SANTANA" zijn de eerste fokstierdochters aan de melk.

SANTANA begint meer en meer de aandacht te trekken. Door de balans die SANTANA meegeeft aan zijn dochters in combinatie met de goede uiers en benen zijn veel veehouders zeer enthousiast. Veehouders die SANTANA dochters melken gebruiken hem daarom weer.

SANTANA is een uitermate interessante stier die goed past vanwege zijn unieke bloedvoering! Waar vind je een Zidane zoon uit een Gentry uit een Aerostar?

SANTANA vererft een mooie fijnheid van bot, dus alle koeien met (o.a.) Addison bloed combineren goed met de genetica van SANTANA. Hij fokt niet de grootste koeien, maar wel koeien die gemakkelijk meer geld verdienen voor de veehouder. Wie wil dat nou niet?


Fokje 146 (dochter van SANTANA) Alie 15 (dochter van SANTANA)
Eig.: Mts. Te brake, Groenlo Eig.: Mts. Steenblik-Tetteroo, Ruurlo

Pinkenstier, outcross, hoge levensproducties, zeer goede uiers en beengebruik.. Tezamen met zijn zeer positieve secundaire kenmerken (waaronder zeer goede dochtervruchtbaarheid) heeft SANTANA het allemaal in zich. Hij verbetert zich keer op keer dus reden om een dochtergroep te tonen tijdens de Rundveevakdagen in Hardenberg (2012) Ook hier roemde men de uitstekende benen en zeer goede uiers.

SANTANA "zet de juiste toon".


Klik hier voor meer SANTANA informatie:
[View:~/cfs-file.ashx/__key/communityserver-blogs-components-weblogfiles/00-00-00-03-40/Santana-2zdg-Okt12.pdf:100:0]

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • marjanschaftenaar

  Ik vraag me af of de melkrobot de winter overleeft. Melk bevroren, robot vast in de sneeuw of drassige grond.

 • gerrit coppens
  Panellid

  En als zo'n ding aan de buitenkant vol modder zit, hoe zullen de keurmeesters er dan over oordelen? Ik had destijds een meter of tien tussen tank en melkstal. Melk ging door de gegalvaniseerde leiding via de schuur van melkstal naar tank. In die schuur ga je niet dagelijks boenen. Ik kreeg een minpuntje op mijn KKM omdat op die gesloten transportleiding stof zat. Verder werd de rest goedgekeurd, maar waar mauwen ze over

 • meerveld

  de kkm is knettergek, die proberen de boeren zo gauw mogelijk om zeep te helpen

 • Geefsweer

  Die plastic koeien blijven goed staan maar hoe gaat dat met echte?

 • Martin Oldenhof

  Leuk om te zien, maar toekomst lijkt 't mij niet 't heeft te veel weg van een utopie, maar het geeft wel weer stof tot nadenken.

 • henk fledderus

  ik vind het schitterend, helaas wat te ver om het in het echt te zien.
  ik vraag me we af hoeveel wijn er zijn verwoestende werking op hersencellen heeft moeten doen voor dit geboren was. @ meerveld ik ben er redelijk van overtuigd dat dit niet een reele bedrijging is voor het boeren bestaan. zo als geefsweer al zegt; deze plastic betsie's blijven wel staan....
  ik hoop dat dat robot armpje ook handig is in z'n eigen rupsje er weer om leggen.
  wat doet de middelste trouwens?? staarten wassen?
  als ze een unit hebben ontwikkeld die snasappels plukken kan. laat het me weten

 • Aad Baars

  Gisteren was ik een van de deelnemers van de Innovatiepitch van de Rabobank die in de "Stal van de Toekomst" werd georganiseerd . De aanhalingstekens staan er omdat de Mensen die dit project realiseerden graag de Land en Tuinbouwer aan het denken wil zetten . De ECHTE Innovatieve kracht komt immers altijd vanuit de praktijksituatie! Op grote bedrijven hangt sinds jaar en dag een ideeenbus waar werknemers een goed idee in kwijt kunnen. Kleine verbeteringen leveren dan al snel enorm veel tijdwinst en productiestijging/kostprijsverlaging op. Bij de Agrarische sector zijn de Ondernemers en werknemers niet bij machte om zelfstandig een goed idee ten uitvoer te brengen .
  Tijdens de Innovatiepitch waren 4 Ondernemers en 1 Student speciaal naar Biddinghuizen gekomen om hun Praktijkgerichte idee aan het publiek te tonen. Ik had al snel door dat ik als onderzoeker/ontwikkelaar geen schijn van kans maakte ! Ik verklap niets maar de 2 winnaars en de 3de ondernemer hadden hun huiswerk erg goed gedaan !
  Misschien dat er een landelijke iedeeenbus kan komen waar deze en andere Ondernemers uit de Sector op een betrouwbare manier hun projecten in kwijt kunnen.
  Dat de grote industrieele spelers in de markt alleen maar met Jouw idee aan de haal gaan en jij met lege handen achterblijft weerhoud de echte Willie Wortels om met hun kennis de Sector in zijn geheel vooruit te helpen .

 • Aad Baars

  Henk, ik heb een paar jonge ondernemers ontmoet die bezig zijn met een tomatenpluk robot voor in de Nederlandse glastuinbouw . Die kijkt naar de tomaat en weet dan wanneer hij rijp is en hij knijpt de tomaat vervolgens niet uit . Als je in de toekomst in het Westland bent kun je bij de Demokwekerij navraag doen ! Hint : Het is een tweeling en ze hebben dezelfde achternaam als de directeur van die toko.

 • henk fledderus

  vision robotics in de u s a is bezig met de ontwikkeling van een robot picker. maar er zijn nog geen praktijk rijpe machines helaas, of tenminste niet dat ik weet

 • Alette

  Er was vandaag weer veel belangstelling voor de demonstratie. Ik heb verschillende reacties gehoord van bezoekers. Veel vroegen zich af of dit financieël uit kan en hoe de koeien hierop zouden reageren. Wat ik vooral merkte bij is dat de ontwikkelaars érg openstaan voor opmerkingen en ideeën.. Daarom zien zij graag dat de bezoekers (en jullie!) met hen meedenken. Brand maar los :)


 • jpf

  Ik denk dat het kan. Ik vind het ontzettend knullig dat het idee van robots in de wei hier zo schandalig amateuristisch neer gezet worden . Duidelijk iemand die geen enkel inzicht heeft in de veehouderij.
  Een bestaande robot kan in de wei functioneren, en maakt de nadelen van koeien in de wei voor de robot melker een stuk makkelijker. Maar het moet een robot zijn waar de koe heen wil, niet andersom. Zo'n wei robot moet makkelijk verplaatsbaar zijn om plekken in je wei te voorkomen en meer goed gras in de buurt mogelijk te maken. De verschillen in een compost stal en de wei zijn dan minimaal.
  Robots die naar koeien heen gaan zijn er al jaren. In Canada is er al jaren een robot te koop die koeien aan de ketting melken kan,( een systeem dat in noordelijke koude landen veel voordelen heeft, ook voor diervriendelijkheid ) en naar de koe heen gaat ( gebaseerd op lely en fulwood onderdelen ) het grote nadeel dat koeien weglopen is er dan natuurlijk niet.
  Melken in de wei ? Zet desnoods rupsen onder een bestaande robot, voer er ( als enige plek in de wei ) ook water, de gebruik gerobotiseerde verplaatsbare afrastering. Eventueel kan die gemakkelijk als een soort opdrijfhek dienen. Dit kan ook helpen bij vrij koeverkeer ... energie en voer aanvoeren, en melk afvoeren is een uitdaging dan, maar niet onmogelijk met weinig werk.
  Net als alle robots betekend dit wel dat je de hele dag op de hoede zijn moet, of in elk geval iemadn standby hebben moet. Dit is niet voor iedereen weggelegd, al moet er sowieso altijd iemand in de buurt van de koeien zijn ( kalven, ( tocht) controle of andere onvoorziene dingen ..
  Ik denk dat het uitkan, maar dan moet de bodem de koeien ook lang tot in de winter aankunnen.
  bespaard kan worden op mest verwerking, stallenbouw koe huisvesting, inrichting.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.