Wat vind jij ervan?

Berkterheide
Bedrijf

Mattress Mat Berkterheide Stalcomfort

6


De Mattress Matt is een met een latex foamlaag gevulde mat met een totale dikte van 30 mm. De matten combineren het comfort van luxe matrassen met het gemak van losse matten en zijn eenvoudig te installeren. De, in folie verpakte, latex foamlaag zorgt voor het ultieme comfort. De mat heeft een afmeting van 1.80 x 1.14 m zowel met rechte zijkanten, als met interlock (puzzel) verband. De speciaal gevormde randen zorgen er voor dat het als een pakket blijft liggen. Gebruik in praktisch ieder type ligbox is mogelijk.Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw reactie.


Laatste reacties

 • PMHoeks

  Zwarte nachtschade is zeker giftig, maar heel erg is het nu ook weer niet. Vroeger hadden we naast een van onze percelen iemand die elk jaar veel nachtschade in zijn mais had. Goed was het zeker niet, maar ik heb nooit gehoord dat hij echt problemen had.
  Afgezien van het gif, zal de smakelijkheid van de kuil ook een stuk slechter worden als er veel zwarte nachtschade in de kuil terecht komt. Als de nachtschade niet te groot is geworden, kan iets hoger hakselen helpen.
  Bij snijbonen is men altijd heel streng als het gaat om zwarte nachtschade. Echter mijn vader heeft ook een keer meegemaakt, dat hij de opdracht had gegeven om een hoek niet te oogsten, want er stond meer nachtschade dan bonen. De hoek werd echter wel geoogst en ze hebben daarna ook niet geklaagd. De bonen waren dat jaar wel goed aan prijs.

 • Alette

  PMHoeks, weet jij toevallig of jouw 'buurman' (in percelen opzicht) deze nachtschade ook wel eens uit de mais heeft verwijderd? Het lijkt mij dat als er een grote hoeveelheid nachtschade in de mais zit dat het risico ervan ook groter wordt?
  (daarnaast: Hoe kun je nachtschade goed en veilig verwijderen...)

 • PMHoeks

  Die buurman deed de nachtschade niet verwijderen. Wij hebben het in elk geval nooit gezien.
  Ik heb in het verleden vaak genoeg onkruid verwijderd en ik heb nooit problemen gehad met zwarte nachtschade. De ideale manier om het te bestrijden is dan ook, plukken (of afhakken) en meenemen zodat het niet meer op het veld ligt. Mijn eigen ervaring is dat je zelf niet veel voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen. Handschoenen dragen is verstandig, maar zeker niet noodzakelijk (ik heb zelf vroeger heel wat nachtschade geplukt zonder handschoenen, waarbij soms zelfs heel wat sap van de bessen op mijn handen kwam). Als je de nachtschade van het veld haalt is het vooral belangrijk dat de planten daarna goed gaan rotten, zodat zo veel mogelijk zaad ook verrot.
  Afhankelijk van de situatie zijn er echt ook nog wel andere methoden die je kunnen helpen.

 • Wijnand Hogenkamp

  ik zou in elk geval volgend voorjaar de loonwerker vóór het spuiten even melden dat er dit jaar veel nachtschade in het perceel heeft gestaan. Dan kan hij de tankmix er op aanpassen en loop je volgend jaar niet tegen dezelfde problemen aan.

 • marjanschaftenaar

  Wat ik begreep zijn de rijpe bessen niet giftig, alleen de groene en het blad. Dit is wat er op internet te vinden is wat betreft vee en mais
  3.1.4 Nachtschade in de maïs
  Tijdens de eindfase van de groei van maïs
  (zo rond augustus, september) treft de veehouder regelmatig zwarte nachtschade aan
  tussen zijn maïs. De planten bevatten soms
  zelfs zwarte bessen. Tot een hoeveelheid van
  ongeveer 20 % van het volume van de maïs is
  de nachtschade voor koeien niet gevaarlijk.
  www.de-em.nl/.../Memorandum-Toxicologie.pdf

 • Wijnand Hogenkamp

  Er is ook informatie gegeven in het digitale handboek snijmais.
  www.handboeksnijmais.nl Even doorklikken voor de volledige versie openen en dan op blz 159 en 160.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.