Wat vind jij ervan?

Provimi BV
Bedrijf

Vismeelvervanger Reprofish

6


Reprofish, een bewezen alternatief voor vismeel in varkens- en pluimveevoeders, presteert in technische proeven minstens net zo goed als, en vaak beter dan, vismeel. Reprofish kan ook de voerkosten verlagen als de vismeelprijzen hoog zijn.

Reprofish combineert de hoog-verteerbare eiwitbron Provisoy met een hoge kwaliteit visolie, carnitine en mineralen. Reprofish heeft een consistente en hoge nutritionele waarde, in tegenstelling tot vismeel, waarvan de kwaliteit afhangt van de versheid, de vissoort, de herkomst en het seizoen. Reprofish kan vismeel één-op-één vervangen in diervoeders. En correctie voor aminozuren, energie of mineralen is niet nodig.

Met behulp van een in vitro verteringsmodel heeft Provimi vastgesteld, dat de gemiddelde eiwitverteerbaarheid van Reprofish 93% is (3 uur verteerbaarheid). Dit is hoger dan de aminozurenverteerbaarheid van vismeel (gemiddeld 78%). Vanwege de hoge verteerbaarheid kan het eiwitgehalte van Reprofish lager zijn dan van vismeel. Een lager eiwitgehalte vermindert het risico op een overmaat aan eiwit in het maagdarmkanaal. Te veel eiwit kan aanleiding geven tot ontwikkeling van pathogene bacteriën in de darmen.

Dierexperimenteel onderzoek heeft ook geen significante verschillen aangetoond in groei en eindgewicht tussen biggen in de Reprofishgroep en biggen in de vismeelgroep. De groep biggen die Reprofish verstrekt kreeg was wel homogener qua eindgewicht. Dit is te danken aan het gel-vormende effect van Reprofish in de maag; de gel-vorming zorgt voor een betere vertering en een stabielere voermassa.

In vleeskuikenproeven werden geen verschillen in groei, eindgewicht en voederconversie gevonden tussen de Reprofishgroep en de vismeelgroep.

De onderzoeksresultaten zijn bevestigd in praktijkproeven over de gehele wereld.

Reprofish wordt geproduceerd in de vorm van een minikruimel, Micrum, waardoor de loopeigenschappen zeer goed zijn. Er zijn twee versies van het product beschikbaar: één ter vervanging van Deens vismeel en de andere ter vervanging van Zuid-Amerikaans vismeel.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product, plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  Ter aanvulling in china houd men rekening met een volksverhuizing van platteland naar de steden van 325 miljoen mensen de komende 25 jaar

 • gerrit coppens
  Panellid

  Mensen die dan geen voedsel meer produceren en wel moeten consumeren

 • kleitokkers

  En er worden nooit wetenschappelijke berekeningen gemaakt gepubliceert wat er mogelijk is met de ruimte in de wereld of per land. Met welke manier van voedselproduktie. En welke kant het op kan.
  Gebrek aan visie. (zeker door de huidige politiek in nederland)

 • henk fledderus

  ik deel je visie dat er goede prijzen voor voedsel moeten komen, het is niet alleen in nederland dat landbouw bedrijven nauwlijks de kop boven water houden.
  dat er veel te veel prijs verschil en tussen de prijs voor de producent en de verkoop prijs zit deert scijnbaar niet. dat lagere kwaliteiten haast onverkoopbaar zijn, en vrachten voedsel nog steeds vernietigd worden omdat ze "onverkoopbaar" zijn. zou een teken van overproductie moeten zijn.
  mensen die naar de voedselbank moeten voor het dagelijks brood is in mijn ogen geen tegen van overproductie.
  na dat de de producten geproduceerd zijn worden alle kosten en de te maken winst wel door berekend. dat zijn vaak meer dan de productie kosten.
  nou kan ik me voorstellen dat de wereld bank wel in de gaten heeft dat de balans een beetje zoek is in de geld wereld. de rijken hebben wat te veel en de behoeftigen wat te krap.
  ik vermoed niet dat ze dat vlak kunnen en willen strijken.
  ze zullen wel enige controle kunnen uit oevenen over de voedsel prijs, en zorgen dat mensen wat kunnen blijven eten eten en spelen houd de bevolking onder controle. zou wel eens rampzalig kunnen wezen als als het uit de hand loopt

 • gerrit coppens
  Panellid

  Natuurlijk, nivellering van inkomens moet men niet willen. Dat haalt de stimulans weg. Mensen moeten qua inkomen ook naar boven kunnen kijken en een doel voor ogen hebben. Extreme graaiinkomens even buiten beschouwing gelaten, want die moeten belast worden met een 150% tarief. Eten en spelen houd de bevolking rustig schrijf je. Daar heb je helemaal gelijk in. Echter ik ben bang dat als de Wereldbank zich echter daar enkel op richt dat men dan het probleem voor zich uit schuift. Op korte termijn houd men de mensen wel stil als men over de ruggen van het platteland goedkoop eten aan blijft bieden, echter als het platteland inzakt daardoor is er op de lange termijn geen voedsel meer

 • pdenh1

  Het gaat hier om een fundamenteel moeilijk vraagstuk; andere economie vraagt men, gebaseerd op minder en ecologie. Echter, welvaart vraagt vlees en dusdoende zal de vleespreductie allerwege veel agrarische grondstoffen blijven eisen, met, gegeven ook schaarste en droogte, overstromin gen en misoogsten , hoge prijzen, nu en in de toekomst. Doch goede keerzijde is de inkomens voor de boeren. Houd hen op het platteland, innoveer, ontgin, en laat de markt zijn werk doen.
  We zien nu ook, dat welvarende landen m inder vlees gaan gebruiken en de zg. Briclanden, door hun welvaartsstijging , meer. Bijk meer welvaart hoort schijnbaar meer vlees. Doch met irrigatie in de wereld, met GM, met andere aanpak logistieg/distributie is er al veel te bereiken. Nodig is overigens een analyse van de behoefte van 9 miljard mensen in 2050, hoe krijgen we het nodige aan grondstoffen en kunnen we de mensheid ook met geboortebeperking e.d.beter en verantwoordelijker redigeren. Ik, als landbouwcommentator Fries internet It Nijs, schreef "welvaart is vlees"!. Onzinnige combinatie, maar toch! De Wageningen Universiteit bracht deze week de zaak in rep en roer, door voor meer zuivel en vlees te pleiten en vele voor en antistemmen hebben zich over meneer Dijkhuizen heengestort. Echter, hoe kunnen we politiek en wetenschap, nationaal en internationaal zodanig aan het coopereren krijgen, dat er ongeknde oplossingen te voorschijn treden.
  Een agrarische denktank is noodzaklijk om aanwezige potentie te mobiliseren.
  Er zitten grote mogelijkheden in het productie-en consumptiearsenaal. PdH

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.