Wat vind jij ervan?

Evers Agro
Bedrijf

Evers Quarter Strip Till bemesters

2
- 75 cm rijafstand
- Behoud van structuur en draagkracht van de grond.
- Optimale benutting van drijfmest.
- Betere waterhuishouding.
- Tegengaan van erosie.

Na de plaatsspecifieke bemester “Garanno” voor bouwland, introduceert Evers Agro de “Quarter” strokenbemester. Een nieuwe bemester in het programma van Evers, die voor het komende mestseizoen verkrijgbaar is. Deze bemester is gebaseerd op het "strip-till" principe wat al jaren wordt toegepast in o.a. de Verenigde Staten en wat nu ook hier een tand in de grond krijgt. Deze strokenbemester is uitgevoerd met 8 strip-till elementen die hart op hart op een afstand van 75 cm van elkaar zitten. Grote voordelen van deze bewerking zijn het behoud van structuur en draagkracht van de grond zowel in het voorjaar als in het najaar en zorgt voor een optimale benutting van de drijfmest door de plant.

Middels deze bewerking wordt een optimale wortelkamer gecreëerd door strookvormige bewerking van de grond zonder voorafgaande bewerking van de graszode of stro- en plantenresten van het vanggewas. De grond in de strook waar gezaaid wordt, deze wordt ca. 25 á 30 centimeter diep losgemaakt, waardoor de wortels snel en recht naar beneden kunnen groeien De Evers “Quarter”strip till machines kunnen ook met een afwijkende rij afstand geleverd worden aangepast aan de rijafstand van het gewas.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

  • beste Patjqm, jullie zouden dat automatisch stopsysteem citigo.skoda.nl dat in de nieuwe scoda citigo zit kunnen koppelen aan de kamera's die jullie inbouwen . Dat scheelt ekl jaar een aantal dodelijke ongevallen op het erf !

  • TOP-Vision.eu / KAICE BV
    Bedrijf

    Beste B bob, We zijn bezig met een actief blinde hoek detectie systeem voor op vrachtwagens. Heb je dus een zichtoplossing EN een verwittiging als een object zich binnen het detectiegebied bevindt. Uitdaging zal zijn om dit dan ook in te kunnen zetten op trekkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.