Wat vind jij ervan?

Draadloos camerasysteem CowCam

12

Zweeds bedrijf achter cowCam Online uitgenodigd op Buckingham Palace.

Vorige maand is het Zweedse bedrijf LUDA Elektronik uitgenodigd om de prestigieuze Prince Philip Award 2011 in ontvangst te nemen.

De Prince Philip Award wordt jaarlijks tijdens de Livestock Event in Birmingham bekend gemaakt. Deze prijs representeert “de meest praktische, relevante en best gepresenteerde innovatie” (www.livestockevent.co.uk/awards/prince-philip). Deze keer ging de prijs naar “cowCam ONLINE”, een oplossing voor veehouders om met behulp van computer en/of telefoon met internetverbinding de stal online te observeren.

cowCam, het complete draadloze camerasysteem, is in 2008 geïntroduceerd. Vervolgens is vorig jaar de Online optie ontwikkeld. Voor optimale flexibiliteit voor de veehouder: je stal observeren, waar je ook bent.

Meer informatie:
www.ludaelektronik.com

Laatste reacties

 • kremer

  Ja ja Waar is het boeren vakmanschap gebleven?

 • Alette

  Daarom ook de vraag of dit kan helpen met het bepalen van maaien (laten we wel wezen, als het regent ga je het gras er niet afhalen, dat is logisch)
  @kremer, waar let jij op bij het maaien? Alleen lengte of spelen er andere factoren mee?

 • johan1

  in het land zijn grote verschillen, dus zo'n journaal heeft geen zin, dan moet je het per regio doen.

 • Gerd-Jan

  Wat een onzin, De maaidatum verschilt per grond, per regio en het weer. Normaal is zandgrond eerder. Maar als je een droog voorjaar hebt klei en veen. De meest iedeale datum om te maaien is de 2/3 week van mij.

 • klaas.van.der.horst1

  Barenbrug zegt rekening te houden met verschillende omstandigheden door op meerdere plaatsen te meten.

 • Gerd-Jan

  En dan nog 1 advies geven? dat is krom!

 • kremer

  @Alette, Het eerste waar ik naar kijk bij maaien is de lengte, (gras moet net niet beginnen tebloeien) en dan kijk ik naar de weersvoorspelling.

 • -jantje-

  klinkt leuk, niet realisties.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Volgens mij overal op de wereld waar het groen is regent het ook, dus moet je net het juiste moment zelf kiezen. Dit zou een handig hulpmiddel kunnen zijn, puur kijkend naar je grasopbrengst.
  Is er een boer in de zaal welke op die datum gewoon wil gaan maaien en inkuilen ondanks het weer? Hebben we gelijk een Dodo-test. :P

 • JackS
  Panellid

  Maaien als het gras de juiste lengte heeft. Ik hebeen hekel aan te lang gras. Bij ons in het zuiden is het gras gras nu goed om te maaien. Alleen het weer nog niet. Toch laat ik het zelden meer als een week langer staan!!

 • Jan'68

  Rare jongens daar bij barenbrug komen ze eind april met het advies om op 13 mei te gaan maaien.13 mei is het zondag en Moederdag. "Heel nederland" gaat na de kerkgang bij zijn/haar moeder op visite maar wij niet .Wij als melkveehouders moeten grasmaaien volgens barenbrug .
  Geeft volgens mij dus precies aan hoe serieus we dit advies moeten nemen.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Geluk hebben en buienradar bestuderen is het belangrijkst. Koninginnedag heb ik gemaaid en gisteren toen de pers op het veld was kwam er een wolkbreuk. Dus ik had mazzel, het was bij elkaar.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.