Wat vind jij ervan?

Zorgen voor pa en ma

2


Er zit een rapport aan te komen waaruit blijkt dat stedelingen en plattelanders niet verschillen in de mate waarop ze mantelzorg verlenen. Nu is 'plattelander'een breed begrip, het omvat zowel dorpelingen en "import" als ook boeren. Het platteland is bezig te individualiseren, zo lijkt het. Vandaar dat mantelzorg op het platteland niet vaker voorkomt dan in de stad al is er geen goed vergelijkingsmateriaal hoe het dan 10 jaar geleden ging. Wie van u herkent deze trend? En wie zorgt er evengoed nog voor zijn ouders of een hulpbehoevende buurman/vrouw?

Laatste reacties

  • Marcel

    Als je iets wilt en kunt betekenen voor je medemens doe je dat toch ! Zoals de regering nu met de regels wil omgaan zullen we steeds meer voor onze ouders/medemens moeten gaan zorgen hulp word steeds meer terug geschroefd.

  • Martin Oldenhof

    Bij ons in de buurt staat noaberschop nog hoog aangeschreven. Als er ergens iets is zijn er altijd wel buren die bijspringen om te helpen om wat voor manier dan ook. Ik denk dat het ook aan de buurt ligt en de buurtvereniging (boeren, burgers, etc. zijn lid) die hierbij ongemerkt een centrale rol speelt. Op deze manier kom je elkaar toch een paar keer per jaar tegen in een andere sfeer. Als er iets is word dat vrij snel besproken en word er hulp aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.