Wat vind jij ervan?

gerrit coppens
Panellid

Sharon Dijksma

5


Naar het laat aanzien wordt Sharon Dijksma onze nieuwe 'minister in buitenland', of beter gezegd staatssecretaris. Mijn eerste gedachte was 'had de PvdA echt niet beters'. Los even van je politieke voorkeur, en bij is dat niet PvdA, zijn er bij die partij toch een aantal vooraanstaande politici die affiniteit met de landbouw hebben. Of die mensen wel of niet zijn gevraagd is het geheim van de partijleider en of derhalve mevr. Dijksma eerste of derde keus is zullen wij niet weten. Reactie die ik op twitter voorbij zie komen spreken ook niet echt in haar voordeel.
Echter we hebben in het verleden vaak genoeg bewindspersonen gehad die aantoonbaar binding met de sector hadden en vervolgens geen deuk in een pakje boter sloegen, Niet elke bewindspersoon heeft het niveau Braks of Veerman. Maar om vooraf al te denken dat deze mevr. Dijksma er niet veel meer van zal bakken dan die andere buitenstaander Brinkhorst waar we mee opgezadeld zijn geweest lijkt me een stap te ver. In de dossiers waar zij mee bezig is geweest heeft ze zich in vastgebeten. Ik denk dat we moeten hopen dat dat het de komende jaar zal meevallen

Laatste reacties

 • g.g

  ook mijn eerste gedachte : nee , toch.........!!deze S.Dijksma heeft totaal geen binding (lees verstand, inzicht) met de landbouw. In nederland kun je blijkbaar van het ene op het andere moment het beleid( helpen) bepalen van het onderwijs en het andere moment van de landbouw. Het enige dat in haar voordeel spreekt is dat ze ja heeft gezegd voor deze functie. blijkbaar ziet ze het zelf wel zitten.we wachten af.......

 • VV.d Boer

  Wat was ik blij dat onze partij het zo goed gedaan had in de verkiezingen. Vele collega's van mij waren ook overtuigd en stemden met ons mee. Verdaas was een pragmatische man, maar had bij ons in de provincie al wat laten zien en kon doorpakken. Dat hij te pragmatisch was dat was jammer. En wie komt er nu uit de Rode Hoed? Sharon Dijkstra, veel geschreeuw weinig wol. Als staatsecretaris van Onderwijs al ondermaats, maar nu nog weer beloond. Helaas gaat zo onze bedrijfstak, waar heel Nederland trots op zou moeten zijn naar de ***. Jammer, jammer.
  Morgen moet Mark Rutten de laatste zegen geven. Ik verzoek je Mark doe het NIET.....
  Denk aan de zaak Ella Vogelaar, ook PvdA, die uiteindelijk ONTSLAGEN werd omdat ze onvoldoende klaar gemaakt had.
  Het aantal boeren dat VVD een warm hart toedraagt zal slinken als sneeuw voor de zon.
  en VVD leden zullen het lidmaatschap opzeggen.
  Ik heb de acceptgiro voor 2013 nog in huis, maar ik moet me nog wel 3 keer bedenken voordat ik deze betaal

 • Meijes

  Ik zei al , ezeltjeprik wordt het.

 • Alette

  Persoonlijk vind ik het een lastige. Toen ik het hoorde keek ik wel verbaasd op, haar naam was niet bij mij opgekomen als potentiële kandidaat.
  Misschien is het wel goed om iemand die aardig 'bleu' in EZ komt. Een frisse wind kan goed uitpakken.
  Maar: Ik hoop wel dat ze in het belang van de sector gaat handelen en niet in die van WakkerDier, PvdD etc.

 • g.g

  ik heb het toch wel goed gelezen... ze wordt staatssecretaris VOOR landbouw en toch niet tegen!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.