Wat vind jij ervan?

Celgetal en weerstand verbeterd

19


Zoals al werd verwacht door de leverancier is uitgekomen bij inzet van de Flora TMR silage binnen 10 dagen een daling van het celgetal met minimaal 100000 cellen, laatste praktijkvoorbeeld was zelfs in 5 dagen van ruim 400000 cellen naar nog geen 300000 cellen .
de koeien schonen nu veel beter op en daarnaast ook nog eens een veel betere voerefficientie
Voor meer info
www.vitados.com
info@vitados.com

Laatste reacties

 • beeldman
  Panellid

  Echt geweldig! Maar misschien is het beter om even enkele maanden af te wachten om een objectief beeld te geven. Een celgetal die in 10 dagen van 400 duizend naar 300 duizend zakt is mooi maar kan ook wel veroorzaakt worden door andere facetten. En als je aan kunt geven dat op enkele veestapels de koeien in 10 dagen beter opschonen, dan is het of wishfull thinking of je hebt héél veel koeien in de proef.
  Maar laten we hopen dat over een maand of drie mijn opmerkingen onnodig bleken en het bewezen goed werkt. Een goed product is altijd welkom!

 • pietbongers

  mooie produkten zijn altijd welkom ,maar vraag is of wel nodig is om afhankelijk van deze produkten te worden ,en bij welke rantsoenen doen ze werkelijk wat ,kan me voorstellen in rantsoenen met veel gras en goede struktuur waarden waar koeien goed herkauwen en veel speeksel produceren idere toevoeging veel minder doet als ransoenen die op kantje zitten ,met misschien wel teveel zetmeel en te weinig herkauwen .
  En het is ook makkelijker om van 400000 naar 300000 te zakken dan an bv 240000 naar 80000
  en positief denken help altijd al ,nemen koeien wel over .

 • Mayor

  Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn.
  Dit klinkt ook meer als reclame dat niet op een forum thuis hoort.

 • jstut

  Ha Janskip, met lavameel was het celgetal al na 2 dagen meer dan 150.000 gezakt. En het kosten maar net 11 of 12 ct per koe. Alleen is er en kans dat je de eerste dagen van gebruik het melkfilter onder het melken moet vervangen omdat deze dan verstopt zit. Er zijn dus meer wegen die naar een gezond rendement leiden.

 • janskip

  Goedemorgen jstut de inzet van Flora TMR kost slechts 5 ct per koe en je hebt geen last van het melkfilter het lost het probleem in de koe gewoon echt op en daarnaast is het een breedwerkend middel weestand hoger betere vruchtbaarheid betere voerefficientie etc
  www.vitados.com

 • janmdt

  Jstut
  Mag je lavameel aan de koeien voeren dan?

 • jstut

  janskip, jij bent de winnaar

 • jstut

  janmdt, nood breekt wetten, 150 gr per koe doet wondere. bij 400000 cellen willen de melkverwerkers je melk ook niet meer. Meer rendement uit minder cellen zal ik maar zeggen.

 • janskip

  Jstut achter zulkde uitspraken wil ik mij absoluut niet scharen en vindt het in deze tijd ook onvoorstelbaar dat het nog gebeurd producten voeren die een gevaar zijn voor mens en dier
  de producten van VitaDos zijn GMP waardig en kunnen dus zonder problemen worden gevoerd en nog goedkoper ook
  Wat willen we nog meer

 • JackS
  Panellid

  janskip, gmp waardig of niet is niet zo relevant. Gedegen onderzoeksresultaten daar heb je wat aan. Ik kan ze niet vinden bij Vitados!

 • janskip

  JackS blij dat je erom vraagt op korte termijn uitgebriede cijfers en onderzoeken beschikbaar over voordelen Flora TMR voorlopig stappen veel boeren in op de mond tot mond reclame net zelfse weer een kalveropfokbedrijf waar de kalveren nu zelfs zonder problemen de hele melkperiode afmaken en dat bij meerdere herkomst bedrijven op een locatie

 • janskip

  Jstut, ik kan helaas je email niet vinden zoals afgesproken zou ik je mailen maar gaat moeilijk zonder adres
  graag je reactie

 • joja

  Ik voer al jaren lavameel. En dit is ook gmp waardig! kijk anders ff op www.lavabv.nl. Wij hebben er goede resultaten mee.

 • gerritkoersen

  Op welke basis werkt dit middel? Is dit met levende gisten, en wat doet het precies op pensnivea?
  Ik ken wel Omnigen, naar dit middel zijn uitgebreide (en dus dure) onderzoeken gedaan die uitwijzen dat het wel werkt, heb het uit eigen ervaring ook gezien, weerstand verhogend en ook op gebied van vruchtbaarheid werkt Omnigen bewezen!

 • janskip

  gerrit dit middel werkt op basis van bacterien en wordt in vele diersectoren momenteel ingezet van pluimvee tot varkens en melkvee tot konijnen, op pensnivo zorgt het voor een betere benutting van je voeders en vitamine mineralen.
  omnigen is een product wat wordt geleverd door een mengvoederfabriek en wij willen juist de veehouder het stuur geven.
  wat kost het gebruik van Omnigen eigenlijk per dag per melkkoe

 • Geert45

  Ik zie dat achter Janskip een pluimveehouderij zit. Sinds wanneer heeft een pluimveehouderij last van hoog celgetal Jans? Ben het eens met Mayor. Dit riekt sterk naar reclame.

 • schooteind1

  Natuurlijk is dit allemaal reclame Geert. Kijk op deze site wordt op deze manier geadverteerd met spul met een hoog "hocus pocus" gehalte.
  Redenen
  -omdat het gratis is
  -omdat er een gedragscode is van de gedrukte pers die zulke advertenties niet accepteren, gewoon omdat het teveel riekt naar zwendel.
  Dus mijn advies; blijf af van deze tovenaars-middeltjes, en maak je bedrijfsvoering op orde in overleg met je dierenarts.
  Ik heb me een tijdje stil gehouden op dit forum, maar men kan het toch niet laten om goedgelovige en naieve collega's proberen te misleiden.
  prettige jaarwisseling,
  Peter Verberne, melkveehouder

 • pietbongers

  Of het wel of niet sluik reclame is ben ik wel met je eens ,maar dat het riekt naar zwendel totaal niet ,het is goed als mensen met oogkleppen op alleen bij hun dierenarts blijven ,maar gun de mensen die verder willen kijken en op zoek zijn naar meer waarheden dan alleen hun dieren arts ook een plek op de site de vraag is alleen wie is naïef. als je de biologische en scheikundige werking van koe al zou kennen heb je nog lang niet de hele koe in beeld .
  Ook ieder prettige jaar wisseling .

 • Geert45

  Ik denk dat je gelijk hebt Peter. Er zijn best goede natuurlijke middelen maar voorzichtigheid is geboden, er zit veel rommel tussen. Met dierenartsen heb ik overigens ook niet altijd even goede ervaringen al kreeg ik wel altijd flinke nota's. Dus hier is het ook opletten geblazen. Een goed 2013.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.