Wat vind jij ervan?

Induvac
Bedrijf

Mobiele vacuüm unit voor vloeistoflekkage

15


Induvac heeft met succes een mobiele vacuüm installatie ontwikkeld en geproduceerd voor het opzuigen van vloeistoffen. De installatie wordt toegepast bij een groot petrochemisch concern als nood voorziening bij lekkages van olie of andere vloeistoffen. De installatie is opgebouwd op een schamelwagen en is volledig klant specifiek ontworpen. Het hart van de installatie is een oliegesmeerde vacuümpomp met een capaciteit van 60 m3/u. De vacuümpomp brengt een ketel van ruim 1000 liter onder vacuüm. Door middel van een vacuümlans, slangen en leidingwerk wordt de olie opgezogen in de tank. Op een gegeven moment is de tank vol en wordt deze via een vloeistofpomp leeggepompt in een extern vat. Uiteraard is de installatie voorzien van de nodige instrumentatie en beveiligingen om het geheel veilig te laten functioneren. De wagen is geheel gegalvaniseerd en de elektrische componenten hebben een isolatieklasse van minimaal IP55. Hierdoor kan deze mobiele installatie uitstekend tegen alle weersomstandigheden en wordt de kwaliteit langdurig gewaarborgd.


Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • japke33

  Wij hadden ook altijd heel veel last van spreeuwen. Stal potdicht houden was eigenlijk de enigste methode. (Maar erg moeilijk vol te houden met mooi weer). Nu hebben we sinds een paar weken geen mais meer in het rantsoen, en de spreeuwen zijn verdwenen. Niet voor iedereen een oplossing, maar wel eens goed om over na te denken.

 • ter draefs

  Bij ons geen spreeuwen maar duiven , bosduiven en tortelduiven.
  Het is een echte plaag.
  Kunnen stal niet dicht maken half open front.
  Wie vindt er een oplossing ?

 • henver1

  Ik heb een CD met krijsende spreeuwen en deze word elke 10min afgespeeld nu hebben we geen last meer.

 • JackS
  Panellid

  Interessant henver 1, zijn die geluiden ergens te downloaden. Ik zou dat wel willen proberen.

 • Niels V

  Wat ik al eens bij een paar boeren heb gezien, dat is een bal die opgehangen is in de stal met daarop ijzeren plaatjes.
  Door de wind draait die dan rond en het licht flikkert dan door die plaatjes, dat zou de vogels ook weghouden.

 • henk fledderus

  wij hebben ook een disco ball gehad en ook een soort tape (lijkt op de binnenkant van een kasette bandje) dat op ghangen moetst worden en dan door de beweging de vogels zou verjagen.CD's ophangen en de flikkering van de zon zou de vogels verjagen.. het meeste hielp weinig tot niets.
  wij hebben het voordeel dat we ze hier schieten kunnen. ik schiet met rat shot, dat is een hele fijne hagel die nagenoeg geen schade doet in de schuuren. je moet uiteraard niet op een lichtplaat gaan schieten. het schot valt mee met name in half open schuuren. nou hebben we hier geen vee schuren dus de reactie van vee op het schot kan ik je niet vertellen.

 • Anne-Marie van der Linde

  @Henk: Nadeel van spreeuwen is dat die krengen kunnen leren. Was een paar jaar geleden bij een rosémester die ze overal had zitten. CD-tjes in de stal en dergelijke hielp maar een week of zo. Dan kreeg dat vliegend gespuis door dat het 'niets' was en zaten ze weer lekker binnen. Ben daarom ook benieuwd wat er buiten schieten echt helpt.

 • henk fledderus

  anne Marie wij hebben niet veel anders geprobeerd. lawaai helpt niet en een hoge vrequentie booster
  zo'n ding dat hoge geluids golven uitstoot gaf sommige mensen hoofd pijn en werdt verder met de rest onder gescheten. schieten werkt voor ons vrij goed maar je moet het wel bijhouden.
  ik heb ook wel eens gehoord van plaatsen waar ze graag zitten in de olie smeren maar of dat echt help vraag ik me af

 • Paul66

  Heb zelf de cd gemaakt en goede ervaring mee, en verschillende verkocht.
  je kunt ze bij mij bestellen voor e20.-,jekunt mij mailen p.vd.steen@hetnet.nl
  dit is de cd met schreeuwende spreeuwen.

 • ejb

  vogelgaas aan de zijkant en in de nok en blik tegen de golfplaten en probleem is opgelost.
  het makkelijkst is om dit bij nieuwbouw mee te nemen maar bestaande stallen wil ook best
  we hebben bij 1 bestaande stal gaas aan de buitenkant over nok gespannen en een andere bestaande stal onder de nok vastgemaakt aan de hoogste gording en blik tegen volgels onder de golven van de golfplaten is bij de aannemers in lengten van een meter te kopen

 • pauline66

  Wij hebben in Denemarken ook erg veel spreeuwen in de stal. Er is inderdaad een systeem te koop dat om de zoveel tijd een geluid roept. Maar zoals al geschreven leren spreeuwen snel. Wij hebben een soort megafoon ( gekocht in Ned) met de angstroep van oa spreeuwen. Het was een duur ding maar het resultaat is goed. Voordeel is dat je er ook buiten bij de kuilbulten mee kunt lopen. En omdat je niet op vaste tijden een geluid hoort leren de vogels er niet van

 • henver1

  Ik heb een geluid op Cd van een spreeuw in nood , helpt prima.

 • xterminator

  Duiven zijn goed te vangen met vangkooien. spreeuwen zijn lastiger maar inderdaad goed te verjagen door het geluid van een spreeuw in nood.

 • xterminator

  mocht iemand weten waar ik zo`n cd kan krijgen hoor ik dat graag!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.