Wat vind jij ervan?

Sieplo mengdoseerwagen voor rosesector

3


Na de succesvolle introductie van de SIEPLO mengdoseerwagens in 2010 voor de witvleeskalverenhouderij, brengt SIEPLO nu een versie op de markt voor de rosékalverenhouderij. Deze nieuwe, opkomende markt vraagt om andere voerwagens met andere eigenschappen, zoals een grote loscapaciteit om de grote hoeveelheden voer te kunnen verwerken.

De wagen heeft het inmiddels bekende verticale mengsysteem, waarbij de vijzels zijn aangepast zodat er minder menging en meer volume ontstaat. Veelal wordt er vooraf gemengd in de rosésector en dient de wagen vooral als doseerwagen. Doordat SIEPLO gekozen heeft om de mengvijzels wel te handhaven, blijft een luchtig mengsel gegarandeerd.
Daarnaast is de losopening in combinatie met het losmechanisme opnieuw geëngineerd wat zorgt voor een 2 tot 3 keer hogere loscapaciteit!
Tenslotte is gezorgd voor een daling van het energieverbruik door minder wrijving in de bak en de grotere losopeningen.

Werking van de (meng)doseerwagen:
De verticale mengvijzel zorgt voor een luchtig en homogeen mengsel. Middels de grote doseerschuiven kan snel en nauwkeurig gedoseerd worden. Met de doseerautomaat is exact de hoeveelheid voer per trog in te stellen. Het optionele weegsysteem kan gebruikt worden voor het afwegen van de verschillende voercomponenten en voor het bepalen van de uitdoseerhoeveelheid. De mengwagen is zelfrijdend waarbij rijsnelheid en doseersnelheid traploos regelbaar zijn. Tenslotte zorgt de unieke bouwwijze voor een grote inhoud en een laag zwaartepunt.De voordelen op een rij:
Grote inhoud
Weegsysteem voor nauwkeurige mengverhouding
Links en rechts lossen
Doseerautomaat voor een zeer secure en gelijkmatige dosering
Rijsnelheid en doseersnelheid traploos regelbaar
Stabiel door laag zwaartepunt en brede as
Onderhoudsvriendelijk
Robuust en degelijk ontwerp

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • Alette

  Vanaf het twitteraccount van de AgroTechniek Holland:
  De vakjuryleden op de ATH zijn Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Robert Ellenkamp (Agrio/AgraPower) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst)

 • Alette

  De Lely Vector is winnaar van de Bronzen Sikkel 2012, de innovatieprijs van de ATH
  www.lely.com/.../vector

  Is dit een terechte winnaar?

 • Alette
  De tweede prijs is gegaan naar John Deere met de HarvestLab voerderwaarde meting.
  Voor de TAWI 300 inliner ontving Gebr. Knoll de derde prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.