Wat vind jij ervan?

Veehouders testen nieuw product

7


Tijdens de landbouwvakbeurs in Assen introduceert Van Benthem Minerals een nieuw product voor jonge dieren. De naam en de werking van het product zijn gisteren bekend gemaakt op de stand. Het product is tot 1 februari alleen (gratis)beschikbaar voor veehouders die het product willen proberen op hun bedrijf. In ruil voor het product leveren de veehouders hun bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het product. Vanaf 1 maart is het product beschikbaar voor de veehouders die het willen kopen.

Het product is ontwikkeld op basis van een vraag uit de praktijk. De betreffende vraag kwam van Leo Swart, melkveehouder in Zeijen met 280 melkkoeien: “De kalveren doen het niet zo goed, ze zitten niet goed in het haar, ze zijn slap en vreten slecht. Ik heb zelfs al een paar dode kalveren gehad. Heb jij hier iets voor?”
Inmiddels heeft Leo Swart het product vier weken getest. Hij is dermate tevreden dat we de brede test onder veehouders vol vertrouwen tegemoet zien. Jan van Benthem: “Op basis van onze ervaringen met de Aquablend producten weten we precies op welke samenstelling jonge dieren goed reageren. In mijn achterhoofd wist ik wel dat het goed mogelijk was om hier een product van te maken. De vraag uit de praktijk gaf de doorslag naar de actie. De verdere ontwikkeling willen we graag samen met de veehouders doen. Dit geeft de grootste kans op een product dat goed aansluit bij de wensen in de praktijk.”

Tot 1 februari kunnen de veehouders zich aanmelden om deel om het product uit te proberen. De veehouders krijgen hiervoor vier weken de tijd. Na vier weken zullen de veehouders hun ervaringen kenbaar maken door het invullen van een enquête. De resultaten van de praktijktest volgen dan in de loop van maart. We hebben dan goed zicht in welke mate het nieuwe product voorziet in een behoefte.

Voor meer informatie:
Jan van Benthem
050-406 1254

Laatste reacties

 • rdronald

  Ligt eraan welk concept dat je de varkens levert en of de varkens wel in dat concept vallen zoals juiste gewicht en spier - spek verhouding. Daarnaast leven de varkens op 0,8 m2 of 1 m2. Als je ziet wat het gemiddelde van Nederland is dan zitten daar idd grote verschillen tussen.

 • biologisch varkensboer

  Mooie prijs om te beuren, maar welke kostprijs staat hier tegenover. Alleen een opbrengstprijs zegt mij niet zo veel.

 • Anton

  Als we varkensprijzen willen vergelijken, moeten we de opbrengsten die bijgegeschreven worden op de bank delen door de levend geleverde kilo's .
  de 200 varkens die ik leverde op 29/3 brachten 1.342 euro per kilo levend gewicht op.
  Ik ben ook benieuwd naar uw opbrengstprijzen volgens mij kunnen we dit medium hier mooi voor gebruiken.

 • Anton

  205 varkens geleverd op 12/4 brachten levend 1.332 op

 • politiek

  mts Rouwhorst en rdronald. Mag ik dan vragen wat bij jullie de opbrengst is met uw toelichting.???

 • biologisch varkensboer

  Ik wil alleen maar aangeven dat opbrengtsprijs niet alles zegt. Concept, voerkosten enz... , daar heb je invloed op en de opbrengstprijs heb je niet in de hand. (behalve goede kwaliteit leveren).
  Wij hebben een biologisch bedrijf, met geheel andere opbrengstprijs en kostprijs.

 • politiek

  mts Rouwhorst , dus uw opbrensgtprijs is een geheim begrijp ik ???.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.