Wat vind jij ervan?

Vleesveefokkerij: Welke stier?

2


Bij het zoeken van informatie over fokstieren kom je al snel ontzettend veel informatie tegen. Met het resultaat dat het al snel spitten wordt.
Welke stier kiezen de vleesveefokkers voor vlees/hoogte/verfijning van de eigen veestapel?
(Uiteraard mogen foto's van stier + koe + kalf ook geplaatst worden)

Laatste reacties

 • Dalfsen
  Bedrijf

  Vleesveefokkerij is een breed begrip. Er zijn heel veel rassen die onder de noemer "Vleesvee" vallen. Wil je een zuiver ras of ga je voor kruislingen? Neem je een vrijwel standaard keizersnee voor lief? Ik ken niet de eigenschappen van alle rassen. Ik weet wel dat de blonde d'aquitaine een ras is met gemakkelijke geboortes, grote dieren met een hoog slachtgewicht en veel fijnhied.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Alette, bij het kiezen van een vleesveefokstier ligt er al meer ten grootslag dan enkel en alleen het kiezen van een individuele stier. Het feit dat er een tamelijk grote diversiteit aan vleesveerassen zijn is al een hindernisje, dan kom er nog bij dat in Nederland vleesvee door een aardig groot aantal veehouders gehouden worden als pure hobby.
  Een hobbyist pur sang heeft toch een andere bril op met het kijken én houden van vleesvee dan een veehouder welke er zijn hoofdinkomen uit moet halen. En dat maakt het tot het maken en andere stierenkeuzes.

Of registreer je om te kunnen reageren.