Wat vind jij ervan?

Heeft de rundveesector de leiding in de landbouw?

3


Heeft de rundveehouderij de meeste macht in de agrarische sector in Nederland? Zijn het de topmannen van FrieslandCampina, Vion. Of zijn het de topmannen van Ahold en Jumbo? Komen de personen met de meeste macht in de sector uit de politiek, uit de wetenschap of het bedrijfsleven. Wat is uw persoonlijke top-5. Laat het hier weten en/of stel u favoriete rijtje samen in de Publiekspeiling Agritop-50 van Boerderij. www.boerderij.nl/.../Agritop-50

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Het zal een beetje van de actuele agenda afhangen. De ene keer zal Schenk of Maat beter scoren, de andere keer is het Huibers die de meeste expertise ten berde brengt. Ook aan de andere kant van de tafel kun je zeggen dat AH hoger scoort dan Jumbo omdat het marktaandeel van AH hoger is. De man van Jumbo is echter wel hoger in de Jumbo pyramide dan zijn tegenvoeter bij AH. Je kunt dan wel 5 namen invoeren, maar het is toch relatief. Achter de schermen zijn er ook mensen die veel invloed hebben. In mijn top 5 heb ik naast Huibers en van Eert ook een Louise Fresco aangevinkt gehad om een voorbeeld te noemen

 • Piet Beumer

  Wordt tijd, dat de producent en u bent er zelf een, zijn eigen afzet bepaald. Op dit moment zijn er diverse mogelijkheden om rechtstreeks uw producten naar de markt af te zetten.
  Een daarvan is www.ekokopen.nl, E-commerce u bepaald zelf uw prijs en uiteraad houd u grip op de marge.
  Succes,

 • hspons

  topmannen campina hebben wel zeker invloeld op ons inkomen. Ondanks hun grootzijn laat ze ons leden niet via het melkgeld dit geven. Zij kijken alleen naar andere concurrenten.
  Campina heeft i.v.m. andere een veel lagere kostprijs, dit moeten ze delen met de leden. Daardoor kan de melkprijs hoger als de de andere, en de winst is nog steeds hoger als bij die anderen, waar ze zichzelf mee vergelijken.Onbegrijpelijk dat Campina niet de de toon aangeef : wij kunnen het, zo doen we het, onze leden gaan voor, zij kunnen het beste.

Of registreer je om te kunnen reageren.