Wat vind jij ervan?

'Met een grote trekker protesteren in Brussel heeft geen zin'

11


Bij vrijwel elke foto die ik over de protesten in Brussel voorbij zie komen komt standaard opmerkingen tegen die neerkomen op 'Als je een grote trekker hebt heb je het nog niet zo zwaar als boer zijnde'.

Om de stelling er maar in te zetten: 'Met een grote trekker protesteren in Brussel heeft geen zin.'


Laatste reacties

 • IlseV

  Of het nou om grote of kleine trekkers gaat, je laten zien daar draait het om!

 • pietbongers

  om je te laten zien is kleine trekker juist goed ,een boer op ford dextra van 1600 kilo is gem een twintigste van het gewicht ,op een trekker van 8 ton maat de boer nog maar een honderste del uit .het is maat net hoe je rekend .

 • Bijl

  Als ze je niet horen, dan ben je er niet. Zodra je de aandacht trekt, weten zij dat je er nog bent, en dat je het er niet mee eens bent. Denk wellicht een goede stap. Maar de toekomst zal het vertellen.

 • koeboertje

  Wat heeft het voor zin om naar Brussel te gaan als onze eigen leiders Rutte en Samson strijden voor juist veel minder afdracht aan brussel en ook de landbouw subsidies flink willen verlagen , je kan beter maar naar den haag rijden met je trekker !

 • japke33

  Zo'n makkelijke opmerking is dat. Dat zijn dezelfde mensen die zeggen: de melkprijs hoeft niet hoger, want ik red me zo ook wel.
  En zeg nou zelf, welke boer heeft tegenwoordig geen grote trekker.
  Maar daar gaat het ook niet om, zij doen er tenminste wat aan. Groot respect dat zij in Brussel voor onze belangen opkomen.

 • japke33

  Ik weet niet of ik deze tekst mag gebruiken, maar dit lees ik net in de DDB nieuwsbrief en wil ik de niet-leden niet onthouden
  "Werkelijk tenenkrommend was de ‘bijdrage’ van LTO collega-bestuurders aan de discussie, die in het kader van de volksverlakkerij (ik kan het niet mooier maken dan het is) hun leden via de pers blijven wijsmaken dat de EMB het huidige quotum wil behouden. Een pertinente onwaarheid die ik bij deze in dikgedrukte hoofdletters wil weerleggen: DE EMB PLEIT VOOR REGULERING VAN HET AANBOD OP DE KOOPKRACHTIGE VRAAG UIT DE MARKT, VIA EEN EUROPESE MONITORINGSCOMMISSIE DIE DE MARKT EN DE KOSTENSTRUCTUUR IN BEELD BRENGT.
  En om dit nog een keer goed en duidelijk uit te leggen aan alle Nederlandse melkveehouders, zullen wij een blad maken met inhoudelijke informatie over hoe we dat voor ons zien. Dit ontvangt u allen nog vóór de komende kerst.""
  De EMB komt voor de boeren op en wat doet LTO!! Ze zouden zich moeten aansluiten, want welke boerenorganisatie wil nu niet een eerlijke melkprijs voor haar leden!!!!

 • koeboertje

  Voor het landbouw beleid moet je in brussel zijn , maar die komt ook krapper bij kas te zitten doordat Nederland en vele andere landen de afdracht aan brussel drastisch willen verminderen , je hoeft niet goed te kunnen rekenen om te begrijpen dat er komende jaren dus minder naar ons toekomt uit brussel. Met dank aan alle VVD stemmers.
  Wat de melkprijs betreft het zit hem in de toegenomen kosten die de marge zo slecht maken .
  En regulering heeft ook geen effect :
  - 2011 was een goed jaar voor de melkveesector,en er werd toen veel geproduceerd - in 2012 ligt de productie veel lager , en de melkprijs is ook lager !
  Verklaar dit eens Japke33

 • japke33

  Kan aan mij liggen, maar volgens mij gaat de melkprijs al aardig omhoog, omdat er tekorten (dreigen) te komen.Bij veel boeren melkt het niet goed, dus weinig productie. De voorraden worden al flink kleiner. Dus minder aanbod betekent dat de melkprijs omhoog gaat. Dit duurt vaak wat langer voordat we er iets van merken, door de contracten die de fabrieken afsluiten.

 • jan121195

  vergeet niet dat niet brussel de melkprijs betaald maar de melkfabriek waar u aan levert. natuurlijk heeft brussel wel invloed maar de juiste afzet is veel belangrijker
  verder snap ik niet dat je gaat protesteren als de melkprijs goed is, bewaar dit liever voor slechte tijden

 • Gerd-Jan

  Jij maakt hier een cruciale fout,
  Er werd niet geprotesteerd omdat de melkprijs laag was, er werd geprotesteerd omdat er binnenkort een besluit wordt genomen over de afschaf/verandering van het melk quotum, dus het gaat niet om nu, het gaat om de toekomst.

 • gerrit coppens
  Panellid

  kom je dan niet een beetje laat. dat besluit is al jaren terug genomen. niet dat ik het met dat besluit eens ben, maar het is wel genomen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.