Wat vind jij ervan?

Agrifirm Feed
Bedrijf

Zeugenaanpak Sow Control van Agrifirm Feed

3


Agrifirm Feed lanceert een nieuwe zeugenaanpak: Sow Control. Een totaalaanpak voor elke fase van de cyclus van de zeug (dracht, transitie, lactatie, flush). Sow Control biedt voor iedere fase speciale voeders, (voer)management en deskundig advies. Het resultaat: meer arbeidsgemak en een beter rendement. Beter rendement: 6 kg hoger toomgewicht en gemiddeld 1 big extra

Per fase kan een varkenshouder precies de juiste middelen inzetten voor een optimaal resultaat. Daarbij beschikt hij over toegepaste innovatieve voerconcepten. Eén van de voeders binnen de Sow Control zeugenaanpak is Air Line®. Air Line® voeders onderscheiden zich door de unieke, gepattenteerde processing. Hierdoor zijn de voeders veel beter ontsloten en verbetert de vertering met gemiddeld 6 procent. Dit vertaalt zich in de lactatiefase in gemiddeld 6 kg hoger toomgewicht. Ook resulteert een juiste fasegewijze inzet van voersoorten in gemiddeld 1 big extra in de praktijk (resultaten Agrovision).

Arbeidsgemak: probleemloze transitie
Met Sow Control kan de varkenshouder sturen op een juiste conditie van de zeug en een soepele overgang van dracht naar lactatie. Dat levert arbeidsgemak op. Voor een probleemloze overgang, is door Agrifirm Feed een nieuw transitievoer geformuleerd: de Prelac korrel. Dit resulteert in volle soepele uiers en een vlot verlopend geboorteproces.

Gebaseerd op onderzoek
Sow Control is een succesvolle aanpak die zich in de praktijk bewezen heeft. Het is ontwikkeld door de nutritionisten van Agrifirm Feed in samenspraak met het Agrifirm Innovation Center. Het is uitvoerig getest op Researchfarm Laverdonk en in de praktijk getoetst.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over dit product plaats dan onderstaand uw reactie

Laatste reacties

 • Anton

  de kostprijs ligt gemiddeld al hoger dan 2 euro per kilo. O.a door hogere voerkosten, mestbewerking , investeringen in groen label, dierwelzijn etc. Dit zal dus niet direct lijden tot meer varkens. Mocht echter de prijsvorming winstgevend worden dan zal ook de uitbreiding van de produktie weer plaats vinden.

 • Alette

  Daar had ik niet aan gedacht, maar je hebt een goed punt.
  Naar welke prijs mag de slachtprijs volgens jou stijgen?

 • henkh

  Als je kostprijs boven de 2 euro ligt zou ik nog even naar je bedrijfsvoering kijken. Maar om een "gezonde"prijs voor de biggen te kunnen betalen met daarnaast dit hoge voerprijsniveau waar we nog niet vanaf zijn als sector is een prijs van 1,90 voor mij een noodzakelijk niveau

Of registreer je om te kunnen reageren.