Wat vind jij ervan?

Welke verlichting in de stal?

0


In de inseminatiestal is veel licht noodzakelijk. TOPIGS adviseerd 150 Lux op ooghoogte, 16 uur per dag. Dit omdat de hormonen van de zeug de eisprong regelen, reageren op de daglengte. Bij het afnemen van de daglengte neemt de vruchtbaarheid af. Maar ook in de wachtstal is het belangrijk dat er genoeg licht is om terugkomers te voorkomen.

Nu zijn er verschillende soorten verlichting. Denk aan de traditionele TL-verlichting die volop te vinden is én nog steeds de goedkoopste variant in aanschaf is. De HF TL-verlichting heeft een lagere stroomverbruik dan de traditionele TL-verlichting en gaat langer mee. Maar: Een HF TL-verlichting moet als het kapot gaat wel volledig vervangen worden. Als laatste heb je nog de LED-verlichting, fors duurder dan de traditionele verlichting, maar het stroomverbruik ligt wel stukken lager. In vergelijking met de HF TL-verlichting namelijk al de helft.

Op Boerderij Connect zijn verschillende producten te vinden over licht.
Denk bijvoorbeeld aan het Aviled armatuur. Voor meer informatie over dit product klik hier Indien er vragen of opmerkingen zijn over dat product mogen deze uiteraard op de productpagina gesteld worden.


Wat voor verlichting gebruiken jullie in de stal? Denken jullie erover om een ander type verlichting te gaan gebruiken?

Of registreer je om te kunnen reageren.