Wat vind jij ervan?

JCB Benelux
Bedrijf

2011 was een succesvol jaar voor JCB Benelux

0


JCB Benelux kijkt terug op een zeer succesvol jaar. De verwachting was 1200 machines te verkopen en met 1537 machines is die doelstelling veruit overtroffen. Voor de Benelux-organisatie was 2011 het jaar van de succesvolle shows, van nieuwe dealers, van een uitbreiding van de productrange en van een tweede megaorder van Boels. Een topjaar dus, ondanks alle onzekerheden in de markt. JCB Benelux gaat dan ook vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

De doelstelling van JCB is om flink te groeien en een marktaandeel van 15% te behalen in 2015; de koers daarvoor is al eind 2010 ingezet. In dat jaar verkocht het merk wereldwijd meer dan 50.000 machines, in 2011 steeg dat aantal explosief naar 70.000 machines. Met name dankzij de groeiende afzet in nieuwe markten als India en Zuid-Amerika konden deze positieve scores worden geschreven. Met wereldwijd 14 fabrieken en meer dan 1.500 dealers, heeft het Engelse familiebedrijf een plekje verovert in de top van de markt. “Ook in de Benelux willen we nog dichter bij onze klanten zitten. Vooral in de agrarische sector zie je dat klanten maximaal 25 kilometer willen rijden naar hun dealer. Door ons distributiebeleid daarop af te stemmen zitten we in de buurt van onze klanten, zodat we een optimale service kunnen garanderen,” verklaart René Wetzels, Managing Director van JCB Benelux.

Nieuwe producten
In het nieuwe jaar komt JCB met een aantal belangrijke, nieuwe producten. Een daarvan is de 550-80, de krachtigste verreiker in het programma. De machine heeft een hefcapaciteit van 5 ton en kan tot 8 meter reiken. Hij is ontwikkeld op verzoek van de markt. Zeker vanwege het groeiend aantal biogasinstallaties is een dergelijke machine onmisbaar. In de Heavy Line is ook belangrijk nieuws te melden. René Wetzels vertelt: “Onze bandenkranen zijn vanaf nu voorzien van de vertrouwde JCB motor. De motor is zuiniger, heeft meer vermogen en kan hetzelfde werk doen met lagere toerentallen dan de voorgaande motor. Daardoor is de machine ook stiller. Ook de cabine is aangepast en biedt meer ruimte voor de machinist”.


Ander nieuws in het Heavy Line programma komt van de wielladers. De 456 is vervangen door de 457. Een nieuwe machine die in alle opzichten de overtreffende trap is. De 457 heeft een nieuw design en is efficiënter om mee te werken. De 8,9 liter, zescilinder Cummins motor, levert maar liefst 16% meer vermogen en 18% meer koppel dan de 456. De eerste ervaringen van klanten zijn zeer positief en met name in de Waste & Recycling is de 457 een sterke partner.

De minigravers van JCB hebben de laatste jaren een bijzonder sterk imago gekregen. JCB introduceert nu de 8026 als aanvulling op het programma. Ook weer een machine waarbij duidelijk naar de wensen van de klant is geluisterd: een groot graafbereik, maar toch makkelijk te vervoeren op een aanhanger vanwege het gunstige gewicht en de goede afmetingen van de onderwagen.Tweede megaorder van Boels
Dat de minigravers van JCB steeds meer terrein winnen bleek al in 2010, toen Boels een order deed van maar liefst 225 machines. In 2011 zijn ze allemaal klaargemaakt en uitgeleverd aan Boels, die ze heeft verdeeld onder haar vestigingen. Eind 2011 deed Boels een vervolgorder van maar liefst 470 machines. “We zijn bijzonder trots op het feit dat Boels een vervolgorder heeft geplaatst. Het toont duidelijk aan dat Boels overtuigd is van de kwaliteit van JCB en vertrouwen heeft in de organisatie. De aflevering van de eerste 225 machines is goed verlopen en dat alles heeft erin geresulteerd dat de tweede order van maar liefst 470 machines is geplaatst,“ aldus een trotse René Wetzels. In 2012 worden alle machines – 400 minigravers en 70 verreikers – aan Boels uitgeleverd.


Jubileum op komst
Komend jaar wordt voor JCB Benelux sowieso een feestelijk jaar, vanwege haar 50-jarig bestaan als importeur voor de Benelux. Eind 2010 verhuisde de Benelux vertegenwoordiging naar een nieuw onderkomen in Opglabbeek (B), om van daaruit de Benelux te bedienen. “Op 11, 12 en 13 mei 2012 vieren we ons jubileum vanuit deze vestiging. Iedereen is daar van harte welkom. Verder zijn we op alle beurzen aanwezig en we sluiten het jaar af met feest in Waardenburg. Het gaat goed met JCB in de Benelux en iedereen, maar vooral onze trouwe klanten, zijn van harte uitgenodigd om dat feest samen met ons te vieren!”

Of registreer je om te kunnen reageren.