Wat vind jij ervan?

Martijn Knuivers
Redactie

Bietenmuizen

2


'Zandbieten' in Limburg, Oost-Brabant en de Achterhoek worden al jaren naar volle tevredenheid met een bietenmuis opgeladen. Van Gemeren Mechanisatie demonstreerde begin november een bietenmuis in de klei. Ook in klei kon de muis veel grondtarra verwijderen. Zou Suiker Unie de muis niet in heel Nederland verplicht moeten stellen? Bedenk hoeveel minder grond er naar de bietenfabrieken getransporteerd zal worden. Dit is toch winst voor de gehele keten. Hoe denkt u hierover?

Laatste reacties

  • kuijpers reniers

    ik ben dan geen teler maar breng wel veel bieten naar het fabriek en laad zowel bij de muis ,loader en kraan af en toe ook nog rechtstreeks uit bunkerrooier en als je dan staat te lossen dan zie je het verschil al die met de muis geladen zijn zuiverder en er zit prakties geen tarra bij dus het is niet zo moeilijk denk alleen zijn er verschilende telers die een mooie verharde plaat hebben aan gelegt ja maar als die hebben gezien hoe wenig tarre er mee komt gaan ze ook wel overstag en je moet wel kijken waar je ze neer legt maar dat er niet teveel bomen langs het perseel staan waar ze liggen maar dat moet wel lukken denk ik en het laden gaat nog eens een stuk sneller met bieten ,bij chicorie is dat een ander verhaal

  • Metsemakers

    Bietenmuis.
    Mijn bedrijf is gelegen langs rivier de Maas met een afslipbaarheid van 20 tot 30 %. De bietenmuis is hier inmiddels ingeburgerd en voldoet redelijk goed is mijn mening. Het is wel even wennen. De chauffer bepaalt de kwaliteit van het werk in grote mate. Dat er niet overal draagvlak voor de muis is is mij wel duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.